Актуальні аспекти захисту городу, саду та газону

Актуальні аспекти захисту городу, саду та газону

13 березня за спільною організацією компанії «Сингента» та ДП «Світ насіння» в м. Тернопіль відбувся семінар для дистриб’юторів та виробників Тернопільської і Львівської областей – за напрямком «Захист городу, саду, газону». Швейцарський виробник разом зі своїм офіційним дилером ДП «Світ насіння» регулярно проводять такі заходи, як за тематикою технологій насінництва, так і за тематикою захист рослин, де висвітлюється новинки компанії та актуальна ситуація на ринку дрібного фасування.

Віктор Костянтинович Термено, менеджер з технічної підтримки підрозділу «Захист городу, саду, газону» компанії «Syngenta», зазначив, що створення нового препарату – це складний та трудомісткий процес. І насправді у світі зовсім небагато компаній-оригінаторів, які серйозно, з потужною науковою базою займаються створенням якісних хімічних препаратів. Окрім роботи безпосередньо над розробкою ефективної діючої речовини, важливим є правильне програмування інших складових, яких в препараті близько 15. Також важливим та відповідальним аспектом при розробці препарату є формуляція. Досягти правильної формуляції нелегко і дорого коштує, але компанія «Сингента» приділяє багато уваги саме цьому аспекту роботи, тому препаративні форми її продуктів можуть конкурувати з формами аналогічних препаратів інших виробників.

Всі препарати виробляються на заводах  Швейцарії, Бельгії, Франції, Бразилії, тощо. Перед випуском того чи іншого препарату на ринок «Syngenta» проводить декілька етапів його ретельного випробування в різних ґрунтово-кліматичних зонах протягом декількох років.

Віктор Костянтинович зазначив певну проблему, з якою стикаються всі компанії-виробники, особливо якісні та популярних  хімічних препаратів. Навіть якщо виробник  відмовився від використання дешевих китайських препаратів (і зробив таким чином правильний вибір, адже вони є небезпечними для рослин та його здоров’я), та почав застосовувати оригінальні препарати, його чекає певне випробування – ризик придбати підробку. Компанія «Сингента» постійно моніторить локації підробок, але на всі 100% проконтролювати ситуацію досить складно: злочинці з кожним роком все більше викручують новітню оргтехніку для друку максимально схожої упаковки та вміст цієї упаковки залишається невідомим. Були випадки що в пакеті з написом «Ридоміл Голд» шахраї засипали звичайну крейду! Виникає запитання, а що коли шахраї  наповнять цю упаковку забороненою, чи отруйною речовиною? В кращому випадку ми втратнимо врожай, в гіршому - ми ризикуємо своїм здоров’ям!  Тому компанія «Сингента» рекомендує купляти препарати тільки в офіційних дистриб’юторських мережах, якою є, ДП «Світ насіння».

ДП «Світ насіння» є на сьогоднішній день одним з найякісніших постачальником на території України, засобів захисту рослин та насіння від провідних світових компаній. Мережа магазинів підприємства на Західній Україні складається-25 одиниць. Директор ДП «Світ насіння» Олег Михайлович Макарпершочерговим завданням вважає технологічну підтримку клієнта, тому спеціалісти підприємства надають рекомендації щодо властивостей продукції та особливостей її використання. Олег Михайлович розповів, що цього року в Тернополі в ДП «Світ насіння» відкрили торгово-консультаційний центр «Зелений Світ» за адресою: Митрополита Шептицького, 26Б що на овочевому ринку, в якому здійснюється не тільки продаж продукції компанії «Сингента» та інших виробників, а й надається ана професійна технологічна підтримка.

На досягнутому в ДП «Світ насіння»зупинятись не збираються. Фахівці підприємства працюють над вдосконаленням якості надання послуг, вивчаючи актуальну агрономічну ситуацію в Україні. Планується подальше розширення дистриб’юторської мережі. А щодо портфоліо засобів захисту рослин, то, як відомо, компанія «Syngenta» кожного року виводить на ринок новітні якісні препарати, які, відповідно, поповнюють хімічний асортимент ДП «Світ насіння».

До речі, відзначимо декілька препаратів Syngenta, які користуються великим попитом при роботі в садах та на городах.

Інсектицид Актара – це відомий багатьом препарат, ефективність якого перевірена часом та досвідом. Він має широкий спектр дії – зареєстрований у світі проти більш ніж 100 видів шкідників. Володіє високою розчинністю діючої речовини, що сприяє ефективній системній дії. Що важливо, препарат є найбільш безпечним для користувачів у порівнянні з конкурентами. Інсектицид випускається у двох видах – з різною концентрацією діючої речовини: 240 г/л та 250 г/кг тіаметоксаму відповідно. Актара прославився в першу чергу тим, що чудово бореться з колорадським жуком на картоплі, справляється з попелицями, дротяниками, хрестоцвітими блішками тощо на капусті, томатах, баклажанах, захищає яблуні та груші від брунькового довгоносика, букарок, казарок, яблуневого трача та інших шкідників – і це далеко не всі його можливості. До того ж, за умов ґрунтового використання Актара® впливає на рослину як неспецифічний регулятор росту, зумовлюючи потужніший розвиток кореневої системи («вігор»-ефект).

Багато садівників оцінили незамінність інсектициду Вертимеку своїх садах, адже цей препарат відмінно контролює всі види кліщів, мінерів, трипсів та медяниць. Окрім яблуні, є також ефективним на полуниці, солодкому перцю, баклажанах та огірку. Його неперевершена транс ламінарна дія забезпечує стійкість до змивання дощем та дуже довгий період захисту. Слід звернути увагу, що Вертимекпри ефективному захисту від шкідників є водночас безпечним для корисної ентомофауни.

Щодо хвороб овочів, то з ними беззаперечно допоможе справитись фунгіцид Ревус Топ. Цей препарат містить 250 г/л мандіпропаміду та 250 г/л дифеноконазолу, що гарантує найвищу ефективність проти альтернаріозу і фітофторозу на картоплі та томатах. Препарат має як лікувальну, так і профілактичну дію, тому його рекомендують застосовувати при перших симптомах хвороби, щоб уникнути її поширення.

 

Тетяна Бєлінська

Матеріал надано редакцією журналу «Агро Еліта»

Защита сада и огорода от болезней от Syngenta Часть 1
Сахарная свекла: от сева – до уборки №4
Выращивание рассады в кассетах