Що зробити, щоб насолоджуватися своїм урожаєм якомога довше?

Що зробити, щоб насолоджуватися своїм урожаєм якомога довше?
Задоволення від вирощування власних фруктів і овочів може бути швидко затьмарене: нерідко вирощені в своєму саду фрукти і овочі уражаються грибковими захворюваннями.
Для того, щоб досягти успіху в овочівництві, доводиться враховувати багато.
Не дозволяйте своєму городу заростати і розділяйте овочі в залежності від часу їх зростання.
Поєднуйте основні культури, такі як картопля або морква, з тими, які можна посадити до або після них, наприклад салат-латук і шпинат. Важливо також стежити за потребами рослин в поживних речовинах і за сівозмінами. Рослини, що ростуть щорічно на одному місці витягують з ґрунту живильні речовини, з часом їх стає менше і починається поступове виснаження, урожай скорочується.

Правильний "сусід" в городництві

Вирощуйте різноманітні овочі на своїй присадибній ділянці. Таким чином, поживні речовини в грунті можна використовувати оптимально, оскільки рослини одного і того ж виду не так сильно конкурують між собою. Наприклад, ви матимете гарний результат, поєднуючи помідори та перець, салат та кольрабі або цибулю і моркву. Дуже важливо залишати достатньо місця між рослинами.

Овочі з городу: корисні поради проти хвороб

Грибкові захворювання, такі як борошниста роса, поширюються швидше, коли листові овочі, наприклад салат-латук, савойська капуста або білокачанна капуста розташовані близько один до одного. Для захисту рослин, будьте уважні при поливі, щоб не намочити листя, і переконайтеся в тому, що вода потрапляє на корені. Важливо, щоб між рослинами були сонячні, наповнені повітрям простори. У таких місцях борошниста роса поширюється менше. Це захворювання вражає в основному ослаблені рослини. Починається з листя, а потім поширюється на плоди. Забезпечуйте достатній вміст кальцію в грунті, вносячи відповідні добривами.

Помідори та картопля з власного городу

Томати і картопля, в свою чергу, часто уражуються фітофторою та кореневими гнилями. У томатів захворювання проявляється на плодах, а у картоплі - спочатку на листках, а потім і на плодах. Рекомендується якомога швидше видалити уражені листки. Капуста, редис і ріпа висихають, коли їх атакують Plasmodiophora brassicae (кіла капусти). У цьому випадку уражені рослини повинні бути негайно вилучені, щоб запобігти поширенню хвороби. В якості профілактичного заходу зверніть увагу на pH у грунті. Значення рН 7 є оптимальним.

При складанні плану посадки вибирайте витривалі рослини (наприклад, помідори і картопля). Забезпечте достатню відстань між рослинами, щоб повітря могло вільно циркулювати. Так ви захистите помідори від зайвої вологи і гниття.

Вирощування власних овочів - 3 важливі поради:
1 Виберіть саме ті овочеві культури та їх сорти, які районовані у вашому регіоні. 
2 Підбирайте сорти так, щоб протягом усього вегетаційного періоду ви могли споживати свіжу овочеву продукцію.
3 Намагайтесь дотримуватись рекомендацій щодо вирощування та захисту овочевих культур.
Хвороби огірків
Стадії обприскування дерев Що таке коккомікоз і як його перемогти?
Захист саду та городу від хвороб препаратами Syngenta Частина 1