Цибуля саджанка озима Сеншуй Єлоу/ Senshuy Yelloy 0,5 кг Netherlands

35245793_ua 245793_ua 45 7075 370 10

TOP Onionsets BV (Nederland)
Виробник TOP Onionsets B.V.Колір ЖовтийУпаковка Вагові

Цибуля Senshuy, Сеншуй (Allium cepa L. Senshuy). Озимиа цибуля саджанка.
Це японський сорт цибулі найвищої якості. Надзвичайно популярний та надійний. Середньопізній. Як і більшість луків, відноситься до підродини Лукові. Дуже поширена в Україні. Цей сорт із високим виходом раннього врожаю. За сприятливих умов та правильного догляду, урожай цибулі становить близько 400 кг із сотки. Він підходить для короткого зберігання. Висота рослини становить 40-50 см, а ширина – 1-10 см. Цибулини великого розміру, солом'яно-золотистого кольору, округло-плоскі або витягнуті. Сівок витягнутої форми. Красива золота кольорова гама луски, тонка "шия" з постійно висушеною лузгою робить цей сорт незамінним на ділянці. М'якуш білого кольору з відмінним ароматом. Листя широке, темно-зеленого кольору. Цей сорт придатний для свіжого ринку та переробки. Ідеально підходить для засолювання, а також для приготування їжі. Цибуля Senshuy легко вирощувати. Це невимоглива культура. Сорт призначений для посадки із середини серпня-вересня, а збирання врожаю - із травня до липня. щільність посадки, Що Рекомендується, - 4-5 кг/га. Росте на повному сонці. Середня морозостійкість: витримує зниження температури до -15 градусів. Виробник: Нідерланди (Голландія) .

Терміни посадки залежать від місцевого клімату і того, які прогнози погоди роблять синоптики. На питання про те, коли садити озиму цибулю, можна відповісти лише одне: її сіють за 28-30 днів до того, як почнеться сильне похолодання. Під сильним похолоданням розуміються заморозки, що переходять у постійні холоди. Але не можна сіяти озимину, коли надворі стоїть тепла погода. Максимальна температура, прийнятна для висадки, — 8-9°С, а бажано тоді, коли температура знизиться до 5-6°С. вітру. На грядці робляться неглибокі траншеї, до 5 см глибиною, в які і треба посадити сівок озимої цибулі. Відстань між грядками робиться до 20 см. Посів розраховується, виходячи з розмірів цибулин. Чим вони більші, тим більша дистанція між борознами на вибраній ділянці. Це правило працює і для окремих цибулин у ряду. Великі цибулини садять через кожні 10 див. ґрунт у міру пухкий і удобрений, бажано, щоб він був нейтрального рівня кислотності. У надмірно кислому ґрунті недозрілі цибулини починають гнити і не можуть розумно визрівати. Не любить ця рослина і великої кількості бур'янів, тому грядці знадобиться додаткове прополювання. Або обробка препаратом Челендж.

Гербіцид Челендж  Добре контролює хрестоцвіті бур'яни (гірчицю дику, ріпаку, кучерявець Софії, грицики, ярутка, падалицю ріпаку), види щириці і лободи, гірчак, маки, підмаренник.
Загалом спектр ефективності поширюється на більше ста видів однорічних дводольних та деяких однодольних бур'янів.

Цибуля , ЧАСНИК
0,5 л/га. Після сходів культури.
Норма витрати робочого розчину 200-300 л/га.
Фаза розвитку культури - 12-14 ВВСН.
Кількість обробок - 2 з інтервалом 10-14 днів.
Не обробляти культуру після фази розвиненого (2 см завдовжки) 6-го справжнього аркуша! Технологія вирощування озимих не розрахована на болотисті ґрунти, в яких цибулини згнивають задовго до повного визрівання.
Окремо варто поговорити про удобрення ґрунтового шару при посадці озимої цибулі.
Ця культура не любить свіжої органіки в ґрунті, так як подібне підживлення служить розсадником різних грибків. У свіжому гною, крім іншого, залишаються насіння бур'янів, які проростають раніше основної культури, тому грунт краще удобрити не перед тим, як буде проводитися посів, а приблизно за рік до того, як підійдуть терміни посадки. інакше цей посів може виявитися лише марнуванням часу та сил городника.

У ґрунті має бути достатня кількість калію, фосфору та азоту. Потрібно розуміти, що надлишок, наприклад, азоту, робить кореневища занадто м'якими, зате він провокує зростання зеленого пір'я, що корисно при вирощуванні озимини на перо. А ось якщо треба буде викопувати врожай, щоб отримати ріпку, рекомендуємо застосовувати добрива німецької компанії. Arvi Fertis

Вносити добрива під озиму цибулю треба навесні, і перше внесення робиться незабаром після того, як зійде сніг і грунт відтане. Після цього основний догляд полягає у своєчасному поливанні та розпушуванні грядок. Якщо посів пройшов успішно, то незабаром після потепління на грядках з'являться перші зелені стрілки, але за ними прийдуть і шкідники, з якими треба буде боротися. Причому чим смачніший сорт вдалося посадити, тим більше він приверне до себе різних неприємних комах.

Культивування цибулі оптимально на супіщаних та суглинистих родючих землях, на кислих і важких він росте не дуже добре. Найкращими попередниками є картоплякабачкиогіркипомідори,




Гурей Оксана2019-09-11Швидко, оперативно і професійно! Рекомендую!!! І дякую компанії за роботу! :)
zaripova2019-09-08В этом году я купила лук-севок голландской селекции. Выбрала три сорта - красный "Ред Барон", желтый длинный "Бамбергер" и желтый круглый "Сеншуй". Брала в специализированном магазине "Зелений Світ", которому доверяю, и не прогадала. Семенной материал был расфасован в сетки по 500 гр. и 1кг. Цена лука "Сеншуй" - 120 грн/кг. Это не дешево, конечно, но другие еще дороже. Луковки были все как на подбор - ровные, практически одного размера, сухие. Не было гнилых. Посадила севок в десятых числах октября. Выстрелил лук дружно. В этом году лето долго не приходило, было холодно и сыро до конца июня. Потом резко началась 30-градусная жара. Все соседи жаловались, что севок идет в стрелку, а у меня в стрелку пошли единичные экземпляры. Лук сочный и при этом не злой. Отлично идет и в салаты в свежем виде, и в горячие блюда. Сорт понравился. Смело рекомендую.урожайность, много зелени, устойчив к стрелкованию, вкус цена
Валентина К.2019-09-08Друзья! Хочу поделиться с вами впечатлениями о новом для меня сорте лука, выращенном в этом году. Вернее, посажен он был под зиму в прошлом году. Вот и прошлой осенью посадила Лук севок "Штуттгартер Стенфилд", а на пробу был посажен новый для меня сорт "Сеншуй Еллов". Он не стрелкуется, размер чуть больше среднего. Луковицы приятной округленной формы, выровненные, то есть все примерно одинаковы. Такой лук легче резать, донце маленькое, значит, отходов меньше. Шейка тоже узкая, поэтому лук хорошо хранится. Если кто-то еще не определился с выбором сорта лука для посадки под зиму, рекомендую лук севок "Сеншуй Еллов", он вас не подведет!Высокоурожайный, устойчивый к стрелкованию, хорошо хранится.нет
690