Відрізняється високою, стабільною врожайністю, самоплідністю, комплексною стійкістю до грибних хвороб, посухостійкістю. Середньостиглий сорт чорної смородини інтенсивного типу селекції Інституту садівництва УААН. Кущ середньорослий, компактний, напіврозлогий, акуратний, красивий. Втечі товсті, з укороченими міжвузлями. Щітки короткі, густо розміщені, 2-3 в рубець, через що плодові пагони нагадують качан. Ягоди одномірні, великі 4,5-5,5 г, округло-еліптичні, чорні, блискучі. Шкірка товста, але не груба, міцна, еластична, із сухим відривом. М'якуш зеленувато-коричневий, кисло-солодкий, помірно ароматний (4,0-4,5 бала); містить: сухих речовин 13,98-15,06%, цукрів 8,92-9,48%, органічних кислот 2,73-2, 98%, пектинів 1,75-1,89%, вітаміну С 177,02- 188,64 мг на 100 г сирої ваги. Дозрівають дружно, практично одночасно. Ягоди придатні для споживання свіжими, заморожування та приготування різних видів техпереробки (соки, желе, виноматеріали). У селекції використовується для створення дружнодозріваючих інтенсивних сортів для промислового ягідництва.