Ніж садовий окулювальний KT-RG1202 складаний Proffessional

237957_ua 237957_ua 250 1 шт237.5 3173.52 10

Bradas (Poland)
Садові прищеплювальні ножі Bradas - це універсальні та надійні інструменти для щеплення та перещеплення плодових дерев та інших рослин, у тому числі винограду, для робіт з обрізання, підрівнювання верхівок рослин та чагарників. Щеплювальні ножі Bradas застосовуються для вирізування шипа, зачистки поперечних зрізів, зачистки кори, обрізки над нирками, для обрізки тонких гілок та інших робіт.

Головна перевага будь-якого ножа - ергономіка ручки і гарне лезо. Призначені для дрібної обрізки (замість секаторів), окулювання, щеплення, зачистки ран та багатьох інших садових робіт, вони, як хірургічні інструменти, повинні бути гострими та стерильними.

Кращий матеріал для лез – вуглецева сталь. А перед кожною операцією – дезінфекція клинка міцним розчином марганцівки, мідного купоросу, обробка спиртом чи вогнем.

Щоправда, є кілька типів садових ножів. І для простих, але досить регулярних дій у саду та на городі, таких, наприклад, як зрізання овочів, обрізання бадилля, вистругування кілочків та багатьох інших, підійдуть ножі загального типу. Але для виконання майстерних садових робіт, що вимагають великої акуратності, точності та професіоналізму, використовують спеціальний інструмент – окулювальні та щеплювальні ножі. при щепленні живців. Випускають і комбіновані ножі з окулювальним та прищепним лезами на одній рукоятці.

Не забувайте, що до якісного інструменту потрібно відноситися шанобливо. Після будь-якої роботи з ним насухо витирайте та змащуйте клинок. Вимагають ножі та регулярного правильного заточування, що зберігає початковий кут.
396