Інсектицид Проклейм 4г. Syngenta

125044_ua 125044_ua 2927.85 323.05 10


Syngenta ЗЗР Switzerland
Дія КонтактнийУпаковка МіниТип ІнсектецидиПроизводитель Syngenta

Проклейм® — новий інсектицид для захисту яблунь, овочевих культур та винограду від усіх лускокрилих шкідників. Препарат швидко проникає у тканини рослин (протягом 2 годин), але не має системної дії. Там він міститься у вигляді мікрорезервуарів у великій кількості. Завдяки швидкому проникненню у рослини ефективність дії препарату не залежить від високих температур та опадів. Захисний період — до 2 тижнів. Дія препарату починається з фази яйця — пряма овіцидна дія (при потраплянні на яйцекладку проникає через оболонку яйця і личинка гине). Надалі загибель личинок шкідників спричинює їх живлення на оброблених рослинах (живлення припиняється через 1–4 години, повна загибель настає протягом 1–4 діб).

Оптимальний строк обробки: масове відкладання яєць — відродження личинок.

Діюча речовина препарату Проклейм природного походження, тому препарат належить до групи малотоксичних для споживачів та корисної ентомофауни, а ще у нього короткий період очікування — лише 5–7 днів. На поверхні рослин препарат швидко розкладається під дією сонячного світла (протягом 5–6 годин), тому обробки краще проводити у вечірні години.
Спектр дії: совки, молі, листовійки, п’ядуни, білани та інші.
Побічна дія: трипси, медяниці, мінери, кліщі.
Застереження щодо застосування: не використовувати в бакових сумішах з фунгіцидами на основі фосетил-алюмінію, рідкими добривами та препаратами, які мають лужну реакцію.
Максимальна кількість обробок: 2
Термін очікування після обробки: томати — 5 днів; яблуня, капуста, виноградники — 14 днів.

Застосування

Пакет 4 мл розвести в 5 л води для обприскування 1 сотки овочів. Для обприскування яблуні й винограду треба 2 пакети по 4 г кожен розвести в 10 л води (на 1 сотку саду чи винограду).

КультураНорма витрати препаратуНорма витрати робочої рідини та кількість насіннєвого матеріалуШкідливі об’єктиКратність обробок / Термін очікування, дні
Дозволено для роздрібного продажу
ЯБЛУНЯ4 г на 8–10 л води1,5–4 л розчину на дерево залежно від розміру крониЯблунева плодожерка та інші листовійки, мінуючі молі2/14
ТОМАТИ4 г на 5 л води5 л розчину на соткуБавовникова совка, листогризучі совки, трипси2/5
КАПУСТА4 г на 8 л води8 л розчину на півтори соткиКапустяна совка, капустяна міль, білани капустяний та ріпаковий2/14
Дозволено для застосування в промисловому секторі
ВИНОГРАД4 г на 8–10 л води1,5 л розчину на кущГронова листовійка2/14
ПЕРСИК1,5–4 л розчину на дерево залежно від розміру крониСхідна плодожерка, листовійки, мінуючі молі
ЧЕРЕШНЯВишнева муха, листовійки, молі
Доведено ефективність при використанні препарату на перших стадіях розвитку шкідника
САМШИТ4 г на 5 л води1,5 л розчину на кущСамшитова вогнівка2/- 

СУМІСНІСТЬ. Сумісний з більшістю фунгіцидів на відповідних культурах при збіганні термінів обробки. Не використовувати в бакових сумішах з фунгіцидами на основі фосетил-алюмінію, рідкими добривами та препаратами, які мають лужну реакцію. Препарат має додаткову дію на трипсів, медяниць, мінерів. Має овіцидну дію. Для підвищення дії на шкідників препарат бажано застосовувати вранці, ввечері або у похмуру погоду.

Візуальне сприйняття механізму дії

Каталог компанії Syngenta


2453