Гербіцид Челендж, 500 мл. ( Bayer)

265022_ua 265022_ua 600 1 шт550 3432 10


Bayer (Німеччина) Germany
Дія Селективна (виборча) діяУпаковка МіниТип ГербіцидиПроизводитель Protect Garden (Bayer) Bayer

Застосовують челендж на посівах цибулі, часнику після сходів культури, препарат також застосовують на соняшнику, моркви після посіву, але до отримання сходів культури. Умовами ефективності препарату є внесення його на дрібнокомкуватий грунт, на поверхні якого утворюється захисна плівка. Закладення в ґрунт препарат не потребує!

Механізм дії
Ахіліфен, що діє. Аклоніфен призводить до накопичення в рослині фітону, який інгібує синтез хлорофілу та інших фотосинтетично активних пігментів Дія Челендж проявляється у бличингу (знебарвленні) проростаючих та молодих бур'янів. Зростання їх припиняється, і через 2-3 тижні вони гинуть.

Загалом спектр ефективності поширюється на більше ста видів однорічних дводольних та деяких однодольних бур'янів.

Умовами ефективності препарату є внесення його на дрібнокомкуватий ґрунт, на поверхні якого утворюється захисна плівка.
У закладенні в ґрунт препарат не потребує! Оскільки продукт потрапляє в рослину бур'яну через гіпокотель та сім'ядолі, а не через кореневу систему, змішування з ґрунтом або порушення захисного екрану призводить до різкого зниження ефективності Челендж.
Світло не має негативного впливу на стабільність аклоніфену.

ЦИБУЛЯ, ЧАСНИК 
0,5 л/га. Після сходу культури.
Норма витрати робочого розчину 200-300 л/га.
Фаза розвитку культури - 12-14 ВВСН.
Кількість обробок - 2 з інтервалом 10-14 днів.
Не обробляти культуру після фази розвиненого (2 см завдовжки) 6 -го справжнього листка

МОРКВА
4,0 л/га, до сходів культури.
Норма витрати робочого розчину 300-400 л/га.
Рекомендується рівномірне дрібно крапельне обприскування всієї площі, грунт повинен бути в дрібнокомкуватому стані.
Слід уникати механічної обробки ґрунту після внесення препарату. культури.
Норма витрати робочого розчину 250-300 л/га.
Рекомендується рівномірна обробка дрібнокрапельним обприскуванням усієї площі, грунт повинен бути в дрібнокомкованому стані.
Слід уникати обробітку ґрунту після внесення препарату.
За вегетацією культури: 1-2 л/га у фазу 1-2 пар справжнього листя соняшника. Норма витрати робочого розчину 200-250 л/га.
Не рекомендується використовувати з будь-якими баковими партнерами (засобами захисту рослин, мікродобривами), крім прилипача 
INEX-A / Инекс-А  (0,5 л/га). Після застосування препарату можливе тимчасове пожовтіння листя культури, що не відбивається негативно на її зростанні, розвитку та врожайності.

У Франції та Німеччині Челендж також має реєстрацію на картопля, як ґрунтовий гербіцид.

КАРТОПЛЯ 1,5- 2,0 кг/га

Діюча речовина Челендж слабо мігрує за профілем ґрунту навіть при сильних опадів. При цьому слід зазначити виняткову м'якість для культури Аклоніфена, адже в деяких країнах Челендж навіть зареєстрований для застосування на соняшнику після сходів у фазі 1-2 пар листя.

Челендж є гарним баковим партнером для гербіцидів на основі ацетохлору, пропізахлору. При цьому діючі речовини доповнюють дію один одного, завдяки чому значно розширюється спектр контрольованих бур'янів. За співвідношенням ціна-якість найкращий результат. У сумішах рекомендується застосовувати мінімальні зареєстровані норми як Челендж, так і бакових партнерів.

Механізм дії Аклоніфену
Новий гербіцид від Байєр Челендж 600 SC має новий механізм дії та відкриває нові можливості контролю основних широколистяних бур'янів без будь-якого ризику для самої культури та подальших культур у сівозміні

1580