Селітра Аміачна (Ostchem) N-34,4%, 5 кг

282071_ua 282071_ua 165 1 шт156.75 3140.4 10


Ostchem (Остчем)
Упаковка МініПеріод внесення ОсінніСпосіб внесення Під коріньВид ГранулаПроизводитель Ostchem (UA)
Аміачна селітра – добрива, що відноситься до класу мінеральних, і має хімічну формулу NH4NO3. Є продуктом, отриманим після нейтралізації азотної кислоти аміаком, утвореним при поєднанні молекулярного азоту та водню. У готовому вигляді добрива є білого кольору гранули (можливо з жовтуватим відливом) розміром від 1 до 4мм. При зберіганні не злежується завдяки магнезіальним добавкам.

Цей вид span style="font-size: 14px;"> добрива абсолютно універсальний і може використовуватись на будь-яких ґрунтах. У той же час слід пам'ятати про те, що в залежності від виду грунту, Вам може знадобитися додавати деякі інші види добрив. Наприклад, якщо на буферних або лужних грунтах Ви можете використовувати аміачну селітру без будь-яких обмежень, то при обробці кислих грунтів Вам необхідно буде використовувати селітру в поєднанні з вапняним борошном в рівних пропорціях.
< /cufontext>

Аміячна селітра заслужила повагу фермерів своєю високою розчинністю, яка дозволяє їй відмінно засвоюватися ґрунтом. Традиційно більший ефект досягається шляхом дробового внесення добрива. Такий спосіб дозволить Вам уникнути швидкого вимивання нітратного азоту із землі. Втім, відносно того, як вносити і використовувати аміачну селітру існує безліч думок і перевірених роками технологічних рішень. при другому - як підживлення. Різниця найчастіше полягає в кількості добрива, яке необхідне аграрію для того чи іншого виду обробки ґрунту. 1 га оброблюваної землі. Внесення аміачної селітри як підживлення передбачає використання від 1-го до 2-х центнерів добрива на 1 га грунту. Необхідно також відзначити, що особливо ефективним є використання аміачної селітри для підживлення озимої пшениці і жита ранньою весною. Втім, підживлення звичайних зернових культур також дозволить Вам значно збільшити врожайність. Високий ефект при застосуванні досягається, якщо вносити аміачну селітру спільно з фосфором і калієм. кабачки, патисони, огірки та гарбуз. Використання селітри в даному випадку сприятиме накопиченню нітратів в овочах.

  • Озима пшениця та інші зернові< /i> — 200-360 кг на 1 га, восени.
  • Яра пшениця та інші зернові — 200-300 кг на 1 га, до посіву. кг на 1 га, восени.
  • Яровий ріпак — 350-400 кг на 1 га , до посіву.
  • Цукровий буряк — 300-400 кг на 1 га.
  • li>

Застосовують перед посівом, а також як підживлення — з розрахунку 15-25 грамів на 1 кв. метр.

Не застосовується для добрива огірків, кабачків, гарбуза та патисонів, т.к. призводить до накопичення нітратів!

Для молодих посадок або неплодоносних дерев: яблуня, груша – 100-125 грам; вишня, абрикос і слива - 60-70 г.

Для плодоносних дерев: яблуня, груша - 200-250 грам; вишня, абрикос і слива – 12-140 г.

Добрива слід вносити по всій проекції крони дерева, в розчиненому вигляді, або розсипаючи його по поверхні ґрунту, обов'язково з наступним поливом.

Для молодих або неплодоносних чагарників: смородина та аґрус – 20-30 грам; малина, ожина - 7-10 грам на 1 погонний метр ряду. Для плодоносних чагарників: смородина і аґрус - 40-60 грам; малина, ожина - 15-20 грам на 1 погонний метр ряду. alt="Суниця">Неплодоносна: 5-7 грам на 1 погонний метр ряду.
  • Плодоносна: 10-15 грам на 1 погонний метр ряду.
  • Аміячна селітра може бути токсична. Її гранично допустимий рівень вмісту в повітрі не повинен перевищувати позначки 10 мг/м³. Пил аміачної селітри, будучи поглиненим через органи дихання, не приносить особливої ​​шкоди, але водночас, при попаданні на шкіру та взаємодії з потом або вологою може призводити до подразнень та дерматитів.

Селітра пожежонебезпечна. Не можна змішувати селітру, що зберігається, з іншими видами добрив. Особливо небезпечно змішувати з карбамідом.

477