SESVanderHave: лідерство зобов'язує….

SESVanderHave: лідерство зобов'язує….

SESVanderHave займається селекцією лише однієї культури — цукрових буряків. Вона є світовим лідером у цій галузі, охоплюючи близько 35% світового ринку та пропонуючи більше 360 гібридів для 60 країн світу.
Підрозділ «Сесвандерхаве-Україна» на українському ринку розпочав роботу у 1993 році. 2008 року було відкрито насінневий завод біля с. Гоголів Броварського району Київської області. У нашій країні ця компанія займає 40% ринку насіння цукрової свекла.

Бізнес SESVanderHave
Створення нових гібридів – дуже складний та наукоємний процес.
Компанія SESVanderHave має повний цикл виробництва насіння цукрової буряки, включаючи наукові дослідження, власну селекцію, насінництво та переробку. Наукові дослідження по створенню гібридів проводяться у головному центрі м. Тінен у Бельгії, а також у Франції, Нідерландах та інших країнах.
Інноваційний Центр «Сесвандерхаве» (СВІЦ) являє собою новий фітотрон з лабораторіями молекулярної біології, фітопатології, інбридингу, гібридизації та ін. Його будівництво коштувало компанії 20 мільйонів євро, а щоб уявити масштаби цього центру скажемо, що лише площа теплиць становить більше 13'000 м².
Тут моделюють різні кліматичні, ґрунтові, географічні умови, характерні для різних частин світу і завдяки цьому створюють гібриди, які максимально підходять для тих чи інших бурякосійних країн. Інноваційний та ґрунтовний підхід у створенні гібридів у поєднанні з багаторічним досвідом і дозволяють компанії бути світовим лідером у селекції насіння цукрових буряків.

 Бельгійський завод орієнтований на замовників зі всього світу, а три інші – спеціально побудовані для задоволення потреб цих конкретних країн. Наявність заводів дозволяє виконувати будь-які побажання замовників насіння. «Сесвандерхаве-Україна» також має понад 400 га полів в Одеській області, на яких вирощується насіння із строгим дотриманням технологічних карт. Насіння проходити державну реєстрацію, а всі нові гібриди одночасно з державними випробуваннями обов'язково перевіряються на спеціальних полігонах найбільших агрохолдингів, що дає змогу об'єктивно їх оцінити та прискорити впровадження у виробництво.

Зайве писати, що стандарти якості компанії дуже високі та, звісно, ​​єдині для всього світу – насіння, яке призначене для ЄС такої ж якості, як і насіння для України, Китаю чи Турції. Компанія щорічно реалізує понад 1,7 мільйона посівних одиниць комерційного насіння в країнах Європи та Америки, а також сотні тонн спеціального посівного матеріалу в країни Азії та Африки. 

SESVanderHave є світовою компанією, яка займається виключно селекцією цукрових буряків. У компанії є повний цикл створення гібридів, у тому числі своя геноплазма. Усі гібриди створюються в Тінені (Бельгія), де компанія має потужний дослідницький центр, у нас би сказали – науково-дослідний інститут. Ми є лідером ринку як у світі, так і в Україні. В Україні нашими клієнтами є всі великі агрохолдинги, наприклад, Астарта» засіває нашими гібридами більшість полів з цукровою свеклою. Насіння SESVanderHave є відмінної якості, ми можемо задовольнити бажання будь-якого клієнта за кожним з параметрів, які для нього важливі, чи це стійкість до хвороб, посухи, цукристість чи врожайність.
У Тінені спеціально працюють над виведенням гібридів, які найбільше підходять для різних ґрунтово-кліматичних зон. Як я вже казав, якість насіння – першокласна, вона відповідає найстрогішим стандартам ЄС, і в Україні до приходу нашої компанії такого насіння не було. Щоправда, і працюємо тут мені вже 25 років.
"

Наразі в Україні працює сучасний насінневий завод, і у нас є понад 400 гектарів полів, на яких ми вирощуємо насіння, що за якістю не поступається вирощеному в Італії, адже у нас кращі умови на годину обмолоту насінників і дуже суворий контроль. За багато років роботи «Сесвандерхаве-Україна» зарекомендувала собі надійним партнером. Ми постійно працюємо над тим, щоб запити ринку наша компанія задовольняла якнайповніше. участь у міжнародній торгівлі. Тож у наших планах на 2018 рік є початок експорту до країн ЄС насіння, яке вирощене в Україні. Потрібно розуміти, що хоча розробка гібридів і різноманітні наукові дослідження проводяться в Тінені (наші клієнти можуть навіть відсилати туди уражені екземпляри буряків для визначення збудників та отримання рекомендацій щодо вирішення проблеми), але насіння вирощується у різних країнах. В тому числі і в Україні. Ми вирощуємо насіння, а на нашому заводі, який є одним з найсучасніших у світі, ми проводимо його підготовку. Вирощування насіння вимагає дотримання складної технології – необхідне ясне зрошення, захист від шкідників та хвороб, спеціальні заходи для забезпечення цвітіння рослин, їх перезимівлі та ін. Насіння, вирощене в Україні, проходить перевірку відповідності високим стандартам компанії. В Україні ми продаємо лише добре акліматизовані тут гібриди, а оскільки природні умови багатьох країн ЄС є схожими, ми і хочемо експортувати туди українське насіння SESVanderHave.  

Гибрид «Крокодил» , що у свій час зробив фурор у буряківництві, є лідером в Україні у 2015 році. Його потенціал урожайності – 110 т/га та більше. За годину вирощування гібрид виявив високу стійкість до ризоманії, мучнистої роси та стеблування. Відноситися до нормально-сахаристого типу буряків.


Гібрид «Бакара» показує високу продуктивність навіть за наявності нематоди та при сильній ризоманії. Стійкий до церкоспорозу, мучної роси, іржі, рамулярії.
Варто відзначити, що за даними Французького Технічного Інституту цукрових буряків (І.Т.В.) Бізон був найпродуктивнішим на неуражених ґрунтах серед гібридів, рекомендованих на два роки і більше. У 2011 році він зайняв перше місце за якістю росту рослин.

«Імпакт» відзначається дуже великим виходом цукру з коренеплодів, стійкий до ризоманії та мучної роси, толерантний до церкоспорозу. Коренеплід широко-конічної форми, добре заглиблений у ґрунті. Рекомендовано, щоб густота посівів складала понад 100 тисяч рослин на гектар, щоб уникнути надто великих розмірів коренеплодів.

«Шайєн» відзначається високою врожайністю коренеплодів, високою цукристістю при пізньому збиранні, стійкістю до ризоманії та мучної роси, середньою толерантністю до церкоспорозу та рамулярії. Його коренеплід крупний, конічної форми, повністю заглиблений у ґрунті. Добре зарекомендував собі при пізньому збиранні – тоді в його коренеплодах є особливо багато цукру.

«Верді» придатний до збирання у жовтні. Стійкий до церкоспорозу, мучнистої роси, толерантний до рамулярії. Коренеплід цього гібриду конічної форми, повністю заглиблений у ґрунті. Він показав високу продуктивність у порівнянні зі стандартом у всіх зонах бурякосіяння України.


Пітон
– ще один гібрид, який вдало поєднує в собі високу цукристість, високий вихід цукру та високу продуктивність буряків. Наприклад, у 2019 р. врожайність коренеплодів цього гібриду у виробничих посівах СМК «Вознесенське» Жабінковського району в Білорусі становила 88 т/га.
Гібрид характеризується значною стійкістю до стеблування, церкоспорозу та ризоманії. Ще варто відзначити, що він швидко змикає рядки, а в подальшому, коренеплоди середньозанурені в грунті добре очищаються від грунту під час копання. . Вибір цього гібриду гарантує вам отримання високої врожайності та цукристості коренеплодів. Стійкий до посухи та стеблування. Також відмічена відмінна лежкість коренеплодів Боа. Прітбуль – ще одна новинка компанії SESVanderHave.


В Україні він є найкращим серед відомих NeT гібридів. Гібрид дуже стійкий до цистоутворюючої бурякової нематоді, середньостійкий до рамулярії та мучнистої роси. Зануреність його коренеплодів у ґрунті – 87%. Рекомендація для середніх та пізніх рядків збирання, лежкість коренеплодів теж дуже хороша. коренеплоду. У період випробування на Україні врожайність перевищила 114 т/га. Відзначено середню стійкість до рамулярії та мучнистої роси та високу – до ризоманії та церкоспорозу. Заглибленість коренеплодів у ґрунті – 95%. Економно споживає воду, рекомендований для ранніх та середніх рядків збирання.

Гібрид Анаконда є дуже стійким до хвороб листя. Також стійкий до стеблування, церкоспорозу, мучної роси та ризоманії. Варто відзначити дуже добру толерантність даного гібриду до хвороб коренеплоду. У період випробування в Україні рекорд урожайності становив 102 т/га. На поліві показавши найкращу продуктивність. Було відзначено і хорошу технологічність при переробці. Призначений цей гібрид для ранніх та середніх рядків збирання. Завжди був вражаючий вибір гібридів і, як бачимо, компанія постійно розвиває свої продукти. Цього року у державному сортовипробуванні буде 9 гібридів. Що ж, лідерство справді зобов'язує.

Купувати гібриди слід у офіційного дистриб'ютора SESVanderHave а також у мережі ТКЦ «Зелений Світ»,

Здоровий врожай огірків та томатів на столі
Весняне пробудження саду та догляд за насадженнями
Як захистити сад від шкідників навесні. Захист саду препаратами Syngenta