Апетитні зелені паростки мають приємний, трохи пекучий смак і м'який аромат, їх додають у салати, холодні супи, прикрашають бутерброди. Вони містять вітаміни (С, А, групи В, Е, РР, К, U), клітковину, Na, K, Ca, Mg, P, Mn, J, Fe, S, Zn і таку хімічну сполуку, як сульфорафан – речовина , що перешкоджає розвитку онкологічних захворювань та володіє широким спектром антибактеріальних властивостей Постійне вживання в їжу мікрозелені капусти брокколі відмінно підтримує репродуктивну функцію організму, покращує зір, здоров'я шкіри, роботу нервової системи та органів травлення.
Для цілорічного вирощування.
- Заповніть ємність для пророщування торфом або землею (можна використовувати спеціальну ємність для пророщування на воді).
- Рівномірно розподіліть насіння з пакетика по поверхні (не заглиблювати), присипте тонким шаром субстрату та ущільніть.
- Помістіть ємність з насінням у тепле світле місце.
- При необхідності зволожуйте посіви.
- Через 7-10 днів (залежно від культури), у фазі першої пари справжнього листя (2-5 см), мікрозелень готова до збирання і містить максимальну кількість корисних речовин.
- Використовуйте ємність із субстратом повторно для пророщування наступної партії насіння.
- Мікрозелень можна зберегти в холодильнику до 5 днів, помістивши її в контейнер або в целофановий пакет.
НЕ МІСТИТЬ ГМО