Насіння Мікрозелень Горох, Мікрогрін 100 г. WoS

337755_ua 337755_ua 4233.6 320.49 10



World of Seeds
Термін дозрівання Ультраранній РаннійВиробник World of SeedsКолір ЗеленийУпаковка Міні
Вирощування паростків злакових, зелених та овочевих культур стало популярним заняттям. Мікрозелень гороху насичує організм, що легко засвоюється протеїном, залізом, вітамінами. Отриману продукцію можна використовувати для прикраси страв, як гарнір, пустити на продаж. Мікрозелень виростає за короткий термін, при цьому знадобиться лише насіння, контейнер, субстрат та чиста вода. Догляд за паростками зводиться до поливу та підтримання оптимального рівня освітлення. Що таке мікрозелень? Мікроселенню називають вирощені з насіння паростки з 2–3 справжнім листям. Саме у цій фазі розвиток рослини максимально насичений вітамінами, мінералами, біологічно активними речовинами. За вмістом корисних речовин мікрозелень у десятки разів випереджає дорослі рослини та пророщене насіння. Сьогодні зелені паростки – невід'ємна частина дієтичного та здорового харчування. Особливо корисно доповнювати раціон мікрозелення в осінньо-зимовий час, коли в меню присутній обмежений набір продуктів, багатих на вітаміни. Горох – одна з популярних культур для пророщування. Смак у цієї мікрозелені м'який, текстура соковита, хрумка, що нагадує молодий горошок. Важливо правильно вибрати насіння, щоб паростки виявилися ніжними. Вирощена мікрозелень гороху містить значну кількість вітамінів групи B, а також вітамін С, марганець, залізо, цинк, фосфор, магній, кальцій. Продукт насичений незамінними амінокислотами та антиоксидантами, багатий на клітковину. Вживаючи паростки гороху, можна отримати оздоровчий ефект. Це досягається за рахунок того, що: зміцнюється імунітет, організм краще протистоїть інфекціям та застудам; покращується робота органів кровотворення; пришвидшується метаболізм; нормалізуються процеси травлення; відбувається очищення організму. Ті, хто вживає паростки гороху регулярно, відзначають загальне поліпшення самопочуття та припливу сил. Стає кращим і стан шкіри, волосся і нігтів. Зникають проблеми із пам'яттю, підвищується працездатність. Речовини, що містяться в мікрозелені гороху, позитивно впливають на репродуктивну систему чоловіків і жінок, посилюють статевий потяг. Через високу біологічну активність продукт краще не вживати маленьким дітям і вагітним жінкам. У деяких мікрозелень гороху може спричинити індивідуальну непереносимість, що виявляється симптомами алергії. Як пророщувач можна також використовувати: пластикові лотки; скляні чи керамічні форми для запікання; кришки від торта (у яких часто вирощують розсаду). Ємність обов'язково має бути чистою. З метою знезараження лотка можна додатково ополоснути розчином марганцівки. Полив такого пристрою здійснюється автоматично за допомогою насоса. Більш складні моделі можуть додатково оснащені таймером, датчиками температури і вологості. Найпросунутіші пристрої – спраутери – можуть керуватися дистанційно за допомогою спеціальної програми. Власник зможе вносити зміни у процес, користуючись комп'ютером чи смартфоном. Здебільшого спраутери набувають бажаючих організувати бізнес на вирощуванні мікрозелені. Устаткування може конструюватись під конкретний запит. Регулює розмір робочої камери, кількість секцій. Така «грядка» обладнана вбудованим освітленням, так як розмістити таку масштабну конструкцію на підвіконні буде важко. Втім, існують і компактні моделі спраутерів. Матеріали, що застосовуються як субстрат Замість землі для пророщування насіння можуть використовуватись інші органічні та штучні матеріали: лляні килимки; кокосове волокно; мінеральна вата; джутове сіно; штучна повсть; вермікуліт; паперові рушники; марлі. Будь-яку з цих підкладок перед посівом укладають на дно лотка і помірно змочують водою, при необхідності склавши кілька шарів, якщо матеріал тонкий. На відміну від ґрунту, який можна використати до 3 разів, всі інші підкладки використовуються одноразово. Не слід занадто ретельно заливати субстрат водою, перезволоження може спричинити появу цвілі в лотку. Посів та догляд за мікрозеленню Перед посівом насіння гороху необхідно замочити на 6–10 годин у розчині перекису водню (1 ч. л. на склянку води). Це допоможе підготувати горошини до пророщування і позбавить їх від патогенної мікрофлори. Насіння розкладають по поверхні зволоженого субстрату в один шар. Посіви накривають зверху кришкою або плівкою з отворами доступу повітря. Освітлення на цьому етапі посівам не потрібне, температуру слід підтримувати на рівні 20–22 °C. Як тільки насіння проклюнеться, контейнер переставляють на світло і знімають кришку. Найчастіше ємності з мікрозеленню тримають на підвіконні. При вирощуванні на стелажі в обов'язковому порядку необхідне підсвічування. На вікні зелень досвічують тільки восени та зимового часу, включаючи лампу на кілька годин вранці та ввечері. До зрізання мікрозелень буде готова через 8-10 днів з моменту посіву. Під час вирощування паростки поливають 2 рази на день невеликою кількістю води або обприскують із розпилювача. У їжу використовуються листочки та верхня частина стебла, коріння мікрозелені утилізують. Зрізання проводять гострими ножицями. Якщо паростки чисті, їх можна не промивати. Термічній обробці мікрозелень не підлягає. При необхідності паростки гороху можна тримати в холодильнику, поклавши у пластиковий контейнер. Термін зберігання продукту вбирається у 2–3 днів. Сьогодні в супермаркетах цілий рік продають різну зелень, проте користь паростків непорівнянна з тим, що може дати звичайна петрушка чи кріп. Мікрозелень не дарма називають вітамінною бомбою, і багато прихильників здорового харчування вже зазнали цього ефекту на собі. font-size: 12pt;">Заповніть ємність для пророщування торфом або землею (можна використовувати спеціальну ємність для пророщування на воді).
649