Мікрозелень НАБІР Веган (горох овочевий). WoS

343419_ua 343419_ua 72 359.88 10


World of Seeds
Термін дозрівання УльтрараннійВиробник World of SeedsКолір ЗеленийУпаковка Міні
Мікрозелень гороху насичує організм, що легко засвоюється протеїном, залізом, вітамінами. Отриману продукцію можна використовувати для прикраси страв, як гарнір, пустити на продаж. Мікрозелень виростає за короткий термін, при цьому знадобиться лише насіння, контейнер, субстрат та чиста вода. Догляд за паростками зводиться до поливу та підтримання оптимального рівня освітлення. Що таке мікрозелень? Мікрозоління називають вирощені з насіння паростки з 2-3 справжнім листям. Саме в цій фазі розвиток рослини максимально насичені вітамінами, мінералами, біологічно активними речовинами. Важливо правильно вибрати насіння, щоб паростки виявилися ніжними. Вирощена мікрозелень гороху містить значну кількість вітамінів групи B, а також вітамін C, марганець, залізо, цинк. , фосфор, магній, кальцій. Продукт насичений незамінними амінокислотами та антиоксидантами, багатий на клітковину. Вживаючи паростки гороху, можна отримати оздоровчий ефект. Це досягається за рахунок того, що: зміцнюється імунітет, організм краще протистоїть інфекціям і застудам; покращується робота органів кровотворення; пришвидшується метаболізм; нормалізуються процеси травлення; відбувається очищення організму. Ті, хто вживає паростки гороху регулярно, відзначають загальне поліпшення самопочуття і приплив сил. Стає кращим і стан шкіри, волосся і нігтів. Зникають проблеми із пам'яттю, підвищується працездатність. Речовини, що містяться в мікрозелені гороху, позитивно впливають на репродуктивну систему чоловіків і жінок, підсилюють статевий потяг. Через високу біологічну активність продукт краще не вживати маленьким дітям і вагітним жінкам. У деяких мікрозелень гороху може спричинити індивідуальну непереносимість, що виявляється симптомами алергії. Для початку слід спробувати всього лише кілька листочків і переконатися у відсутності негативної реакції організму. У домашніх умовах мікрозелень гороху можна виростити в грунті або гідропонним способом. Використання землі має один недолік: при такому способі вирощування паростки часто брудняться, їх доводиться ретельно промивати. Саме тому багато хто воліє культивувати мікрозелень на гідропоніці. Для цього, крім насіння, знадобляться також пророщувач, субстрат, лампа денного світла або фітолампа для підсвічування. Види пророщувачів. Пророщувати насіння гороху зручно у широкій ємності з низькими бортами. Часто пророщувач пропонують придбати разом із насінням на сайті постачальника або дарують його при замовленні на певну суму. Ємність для пророщування є піддоном з сітчастим вкладишем і не вимагає використання будь-якої додаткової підкладки. У піддон щодня заливають чисту воду, а насіння розкладають на сітці. Рівень води повинен бути таким, щоб вона стосувалася насіння, але не покривала його повністю. Як пророщувач можна також використовувати: пластикові лотки; скляні чи керамічні форми для запікання; кришки від торта (у яких часто вирощують розсаду). Ємність обов'язково має бути чистою. З метою знезараження лотка можна додатково ополоснути розчином марганцівки. Ті, хто готовий витратитись, можуть придбати автоматичний пророщувач для мікрозелені. Полив такого пристрою здійснюється автоматично за допомогою насоса. Більш складні моделі можуть додатково оснащені таймером, датчиками температури і вологості. Найпросунутіші пристрої – спраутери – можуть керуватися дистанційно за допомогою спеціальної програми. Власник зможе вносити зміни у процес, користуючись комп'ютером чи смартфоном. Здебільшого спраутери набувають бажаючих організувати бізнес на вирощуванні мікрозелені. Устаткування може конструюватись під конкретний запит. Регулюється розмір робочої камери, кількість секцій. Така «грядка» обладнана вбудованим освітленням, так як розмістити таку масштабну конструкцію на підвіконні буде важко. Втім, існують і компактні моделі спраутерів. Матеріали, що застосовуються як субстрат Замість землі для пророщування насіння можуть використовуватись інші органічні та штучні матеріали: лляні килимки; кокосове волокно; мінеральна вата; джутове сіно; штучна повсть; вермікуліт; паперові рушники; марлі. Будь-яку з цих підкладок перед посівом укладають на дно лотка і помірно змочують водою, при необхідності склавши кілька шарів, якщо матеріал тонкий. На відміну від ґрунту, який можна використати до 3 разів, всі інші підкладки використовуються одноразово. Не слід занадто ретельно заливати субстрат водою, перезволоження може спричинити появу цвілі в лотку. Посів та догляд за мікрозеленню Перед посівом насіння гороху необхідно замочити на 6–10 годин у розчині перекису водню (1 ч. л. на склянку води). Це допоможе підготувати горошини до пророщування і позбавить їх від патогенної мікрофлори. Насіння розкладають по поверхні зволоженого субстрату в один шар. Посіви накривають зверху кришкою або плівкою з отворами доступу повітря. Освітлення на цьому етапі посівам не потрібне, температуру слід підтримувати на рівні 20–22 °C. Як тільки насіння проклюнеться, контейнер переставляють на світло і знімають кришку. Найчастіше ємності з мікрозеленню тримають на підвіконні. При вирощуванні на стелажі в обов'язковому порядку необхідне підсвічування. На вікні зелень досвічують тільки восени та зимового часу, включаючи лампу на кілька годин вранці та ввечері. До зрізання мікрозелень буде готова через 8-10 днів з моменту посіву. Під час вирощування паростки поливають 2 рази на день невеликою кількістю води або обприскують із розпилювача. У їжу використовуються листочки та верхня частина стебла, коріння мікрозелені утилізують. Зрізання проводять гострими ножицями. Якщо паростки чисті, їх можна не промивати. Термічній обробці мікрозелень не підлягає. При необхідності паростки гороху можна тримати в холодильнику, поклавши у пластиковий контейнер. Термін зберігання продукту вбирається у 2–3 днів. Сьогодні в супермаркетах цілий рік продають різну зелень, проте користь паростків непорівнянна з тим, що може дати звичайна петрушка чи кріп. Мікрозелень не дарма називають вітамінною бомбою, і багато прихильників здорового харчування вже зазнали цього ефекту на собі.
346