Кінза, (коріандр) Бурштин 10г. WoS

433846_ua 433846_ua 129.6 34.51 10



World of Seeds
Колір Рожевий ЗеленийТип Высокорослые (Интдет.)
ГІДНОСТІ КУЛЬТУРИ: специфічний смак та високий вміст вітамінів А, В1, В2, С, каротину. У плодах міститься 0,2 - 1% ефірної олії, крохмаль і цукор. ПОСІВ: краще вдається на легких, високородючих грунтах. Посіви проводять з інтервалом 2-3 тижні, до середини літа. Норма висіву – 2-3 г/м². Від висіву до сходів - 12-15 днів. Кинза - пряно-ароматична однорічна рослина сімейства Парасолькові. У кулінарії використовується свіжа і сушена зелень (її і називають кінзою) і сушені насіння, цілі або мелені (їх називають коріандром). У молодого листя гіркуватий смак, різко-пряний аромат. У висушеному насінні відчувається тонкий аромат анісу та цитрусових. Історія Кінзу називають китайською петрушкою, коляндрою, карманом посівним, хамем, кишніші, чилантро, кашнич, кіндзі, шлендрою. Вона відома людям вже понад 5000 років. Спочатку цю рослину використовували в медицині, а потім і в кулінарії. Стародавні єгиптяни клали коріандр у гробниці фараонів; китайці вважали, що він може зробити людину безсмертною; в середні віки насіння коріандру додавали в любовні зілля, а в Південно-Східній Азії йому досі приписують збудливі властивості. Римляни використовували кінзу для збудження апетиту. У Росії кінза з'явилася порівняно недавно - в 1830 році її завіз з Іспанії граф Апраксин. n Попередження, батьківщина кінзи - Східне Середземномор'я. У Центральну та Західну Європу кінза потрапила від римлян, які також завезли її до Великобританії, де вона культивувалася у південно-східних графствах і досі поширена як бур'ян. У XV-XVII ст. ця пряність з Європи була завезена в Америку, Нову Зеландію та Австралію. Молода зелень кінзи використовується в салатах, а також як приправа до супів і м'ясних страв. Насіння коріандру – чудова пряність для ароматизації сиру, ковбас, м'ясних та рибних консервів, маринадів, солінь, лікерів та деяких сортів пива. Жування зерен коріандру уповільнює процес сп'яніння та зменшує запах алкоголю. У коріандрі міститься велика кількість ефірних олій, які у спиртових настойках прикрашають аромат та зменшують неприємні властивості алкоголю. Витяжка ефірних олій із насіння коріандру використовується в рецептах деяких марок джинів. У Росії вже не одну сотню років популярний хліб «Бородинський», щедро обсипаний зернами коріандру. крохмальну їжу та коренеплоди, виводять шлаки; їжа з коріандром перетравлюється швидше, не залишає відчуття тяжкості. Зелень кінзи надзвичайно корисна для роботи серцево-судинної системи та всього травного тракту. Вона незамінна при зниженому апетиті, слабкій моториці кишечника та інших неприємних недугах внутрішніх органів. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. виводять шлаки; їжа з коріандром перетравлюється швидше, не залишає відчуття тяжкості. Зелень кінзи надзвичайно корисна для роботи серцево-судинної системи та всього травного тракту. Вона незамінна при зниженому апетиті, слабкій моториці кишечника та інших неприємних недугах внутрішніх органів. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. виводять шлаки; їжа з коріандром перетравлюється швидше, не залишає відчуття тяжкості. Зелень кінзи надзвичайно корисна для роботи серцево-судинної системи та всього травного тракту. Вона незамінна при зниженому апетиті, слабкій моториці кишечника та інших неприємних недугах внутрішніх органів. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. не залишає відчуття тяжкості. Зелень кінзи надзвичайно корисна для роботи серцево-судинної системи та всього травного тракту. Вона незамінна при зниженому апетиті, слабкій моториці кишечника та інших неприємних недугах внутрішніх органів. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. не залишає відчуття тяжкості. Зелень кінзи надзвичайно корисна для роботи серцево-судинної системи та всього травного тракту. Вона незамінна при зниженому апетиті, слабкій моториці кишечника та інших неприємних недугах внутрішніх органів. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. n Зелень кінзи надзвичайно корисна для роботи серцево-судинної системи та всього травного тракту. Вона незамінна при зниженому апетиті, слабкій моториці кишечника та інших неприємних недугах внутрішніх органів. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. n Зелень кінзи надзвичайно корисна для роботи серцево-судинної системи та всього травного тракту. Вона незамінна при зниженому апетиті, слабкій моториці кишечника та інших неприємних недугах внутрішніх органів. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. n Протипоказання Зловживати кінзою, незважаючи на всі її корисні властивості, не можна, т.к. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті. n Протипоказання Зловживати кінзою, незважаючи на всі її корисні властивості, не можна, т.к. це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції. За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кинзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті.
175