Черемша, часник ведмежий, леверда, 0,3 г L

433368_ua 433368_ua 1311.58 39.95 10



Hem Zaden BV (Netherlands)
Термін дозрівання УльтрараннійВиробник Hem Zaden B.V. (Netherlands)Колір ЗеленийТип ПряніУпаковка Міні
Колба, дикий часник, левурда, ведмежа цибуля, самардала. Всі ці різні назви відносяться до однієї рослини – черемші (лат. Allium ursinum), яка швидко стає популярною серед споживачів Європи та Азії.
Цей трав'янистий багаторічник роду Лук (Allium) сімейства Амарилісові (Amaryllidaceae) з приходом весни з'являється як перша вітамінна зелень у тінистих лісах або вздовж річок і водойм. Однак вона доступна не тільки в дикорослому вигляді, але і як культурна рослина. Понад те, у дикому вигляді черемшу у багатьох країнах збирати не можна, т.к. вона занесена до Червоних Книг зникаючих рослин в Україні, Білорусі, Литві, Латвії. Тому краще звертати увагу на черемшу культурну.
Різноманітні корисні властивості зробили її популярною в країнах Європи та Азії – черемша вживається в їжу не тільки як продукт, що стимулює апетит, але і як лікувальний засіб завдяки багатій структурній формулі. За всіма параметрами черемшу можна назвати "суперфудом", який постійно шукають прихильники здорового способу життя у всіх країнах світу. Більше того, попит на подібні суперфуди різко зріс з початку пандемії коронавірусу. А отже, саме час звернути увагу на цю дику цибулю, яку цілком можна вирощувати культурним і навіть промисловим способом.
Популярність черемші робить її вельми прибутковою сільськогосподарською культурою, яка може приносити до $500 тис. доходу з одного гектара!
У чому полягає секрет популярності черемші, а також що потрібно знати про технологію її вирощування - читайте в ексклюзиві EastFruit.
Черемшу їдять у свіжому вигляді, а також запікають, маринують і сушать.
79