Картопля Аметист - це середньоранній столовий сорт з бульбами фіолетового кольору. Сортотип виведений спеціально для дієтичного харчування, цінується завдяки високому вмісту вітаміну С, антиоксидантів, флавонідів. Клубні підходять для будь-якого виду теплової обробки, при цьому м'якоть не змінює фіолетового забарвлення. Картопля Аметист: характеристики та опис сорту
Навіщо обмежувати свій раціон звичними сортами картоплі? Заведіть оригінальний сорт картоплі Аметист, який переверне ваше уявлення про картошку!
Культура відрізняється такими характеристиками: форма бульб — довкола; -фіолетовий; -колір м'якоті фіолетовий; вміст крохмалю -15-16%; Вага одного бульби - до 100 г; врожайність - 10-12 штук під одним кущиком (200-250 ц/га); період дозрівання - 65-80 днів; період дозрівання - серпень-вересень; стійкість до механічних пошкоджень; тривалий термін зберігання (лежкість до 94%); здатність адаптації до клімату та ґрунту.
Поради з вирощування картоплі Аметист Посадку картоплі Аметист слід здійснювати у відкритий грунт (переважно легкі суглинні грунти) у квітні-травні з відривом 30-50 див друг від друга. Рослина стійка до різних збудників захворювань, здатних ушкоджувати бульби. Головна умова отримання високих урожаїв — висока підгортання, внаслідок якої у гнізді утворюється більше товарних бульб