Шпинат "Боа" 1 000 000 с. Рік Цваан, (Rijk Zwaan)

277463_ua 277463_ua 1108610728.85 310192.4 10

Rijk Zwaan (Nederland)
Термін дозрівання РаннійВиробник Rijk ZwaanУпаковка Проф
Шпинат Боа - ранньостиглий сорт з дуже хорошим прямостоячим листям. Період вегетації – 45 днів. Листя кругле, товсте, стебло коротке. Має приємний зелений колір. Найкраще підходить для свіжого ринку та переробної промисловості. Цінується за високий вміст у листі білків, особливо амінокислот, вітамінів С, В1, В2, РР, Е, А, К, Д, фолієвої та пантотенової кислот, мінеральних солей калію, магнію, кальцію, заліза, фосфору. Поживна цінність шпинату визначається також вмістом у ньому жирів та вуглеводів. Завдяки вмісту всіх цих речовин шпинат є цінним продуктом дитячого харчування. Рослина холодостійка, переносить заморозки до -6°С, вимоглива до родючості ґрунту та вологи. В умовах довгого світлового дня в суху та спекотну погоду втрачає товарні якості, утворює квітконосні пагони. Насіння шпинату Боа проростає при температурі +4°С. Найбільш сприятлива температура для росту рослин – +15°С. Серед усіх овочевих культур шпинат першим дає товарну продукцію з відкритого ґрунту. У їжу використовують розетки листя шпинату у свіжому або вареному (тушкованому) вигляді. З нього готують овочеві салати, борщі, супи та інші страви. На більш легких грунтах шпинат вирощують на рівній поверхні стрічковим багаторядковим способом за схемою 35х75 см, 32х76 см. На важких суглинках шпинат під зиму висівають на грядках за схемою 30х80 см, 32х76 см. Догляд полягає в проріджуванні фаз двох справжніх листків, підживлення аміачною селітрою (1-2,5 ц/га), міжрядних обробках, прополювання та поливу при необхідності. Шпинат прибирають, коли у рослин сформується розетка на 5-8 добре розвинених листків і у рідкісних рослин з'явиться невелике стебло. Для реалізації над ринком свіжої продукції можна зрізати і дуже дрібні рослини. Урожай, прибраний в ранковий час (по росі), довше зберігає товарний вигляд. Листя добре зберігається 5-7 днів при температурі 0- + 1°С та відносній вологості повітря 95%. Продукція на зберігання повинна бути сухою. Норма висіву: 2,5-4,0 г/кв.м (200-400 насінин на 1 кв.м). Глибина посіву насіння: 2- 3 см. Відстань між рядами: 30 см.
410