Інсектицид Ескаліп 7,5 мл. UKRAVIT

439485_ua 439485_ua 1311.76 38.62 100


Ukravit Україна
Тип ІнсектецидиУпаковка МіниДія Контактно-системнийВиробник Ukravit
Інноваційний інсекто-акарицид для високоефективного контролю широкого спектра шкідників у сільськогосподарських культурах і плодово-ягідних насадженнях

Переваги препарату:

  • контроль всіх стадій розвитку кліщів; 
  • потужні трансламінарні властивості;
  • пролонгований період захисної дії ; 
  • забезпечує швидкий «нокаут-ефект» проти кліщів.

Сумісність

Сумісний з іншими пестицидами та агрохімікатами. Перед приготуванням робочих сумішей доцільно перевірити препарати на сумісність (відсутність осаду, піни, розшарування, збивання в грудки, неповне розчинення одного з препаратів тощо).

 Механiзм дії

Абамектин – це контактна діюча речовина з чітко вираженими трансламінарними властивостями, що має здатність накопичуватись у міжклітинному просторі оброблюваних рослин. Абамектин стимулює вивільнення гамма-аміномасляної кислоти, яка виступає інгібітором передачі нервових імпульсів. В результаті цього у шкідників відбувається параліч, вони припиняють живлення і через декілька діб гинуть. Спіродикофен – контактна діюча речовин, що є інгібітором біосинтезу ліпідів. Вона приникає в організм шкідників контактним шляхом і блокує ацетил-КоА карбоксилазу – ключовий фермент синтезу жирних кислот. Спіродиклофен високотоксичний для яєць, личинок і німф кліщів, але в той же час впливає і на дорослих самок, порушуючи їх фертильність. Крім того, він ефективний проти сисних шкідників (листоблішок, попелиць, трипсів).

КультураНорма витрати препарату, л/гаСпектр діїСпосіб, час обробки
Плодові насадження (в т. ч. яблуня,груша)0.5-0.75Кліщі (види), попелиці, листоблішки (медяниця)Обприскування в період вегетації  культур за появи шкідників (при перевищенні їх рівня ЕПШ)
Соя0.4-0.6Кліщі (види), попелиці
До відома споживача. Практичний досвід застосування препарату:
Полуниця садова0.4-0.6Кліщі (павутинний, суничний), попелиціОбприскування в період вегетації  культур за появи шкідників (при перевищенні їх рівня ЕПШ)
Виноград0.5-0.6Кліщі, виноградний зудень, листова форма філоксери
Огірки0.4-0.6Кліщі, попелиці, трипси, білокрилка
Перець, баклажани0.4-0.6Кліщі, попелиці, трипси
Хміль0.5-1.5Павутинний кліщ, хмелева попелиця
Горіх0.5-0.75Кліщі

Максимальна кратність обробок за сезон – 2.

Норма витрати робочого розчину: польові культури – 250-350 л/га; плодові насадження – 600-1200 л/га (залежно від об’єму крон дерев); виноград – 500-800 л/ га; хмільники: за висоти рослин 2-4 м норма витрати робочого розчину 500 л/га, за висоти рослин 6-7 м – 1000-2000 л/га.

Особливостi застосування

Для досягнення максимального результату необхідно забезпечити рівномірне покриття рослин з усіх боків листка. Обприскування рекомендовано проводити до масового розвитку популяції  дорослих кліщів. За рахунок поєднання діючих речовин препарат контролює всі стадії  розвитку кліщів: яйце – личинка – протонімфа – дейтонімфа – дорослі особини. Порівняно з іншими акарицидними діючими речовинами, абамектин має трансламінарні властивості, накопичується в міжклітинному просторі під кутикулою листа і повільно вивільняється, що забезпечує тривалий період захисної дії . 

Робочий розчин препарату застосовують у рекомендованих нормах шляхом суцільного обприскування в період вегетації  за появи шкідників (при перевищенні рівня ЕПШ). Роботи рекомендовано проводити в ранкові (до 10) та вечірні (18-22) години при мінімальній швидкості вітру (не більше 3 м/с). Необхідно забезпечити достатнє та рівномірне покриття оброблюваної культури без стікання робочого розчину. Оптимальна температура застосування – 10-25°С. Не рекомендовано застосовувати препарат, коли культури перебувають у стресовому стані (під час посухи, надмірного зволоження ґрунту, ураження хворобами, пошкодження приморозками тощо).


11