Томат "Каста" (Супернова) F1 1000 насінин, Клоз (Clause)

267122_ua 267122_ua 11611135.2 31102.95 10



Clause (France)
Термін дозрівання Ультраранній РаннійВиробник Clause (Франція)Колір Червоний ЗеленийУпаковка Міні

Томат Супернова F1 (Каста) – ультраранній гібрид від компанії Clause. Детермінантного типу, універсального призначення: вирощується в закритому грунті, плівкових неопалюваних теплицях, частіше в польових умовах. Основне призначення – їдальня: ідеально підходить для вживання у свіжому вигляді. За відгуками, універсальний гібрид: хороший і для цільноплідного консервування, ідеальний "салатник". Вегетаційний цикл 57-60 днів (від висадки розсади до першої масової вибірки).

Скороплодний: тривалість зборів 2-3 тижні: дає близько 3-х масових вибірок. Залишкової зав'язі, цвітіння практично немає. Тим не менш, посаджений у відкритий ґрунт у відносно пізні терміни, здатний зав'язувати та віддавати плоди не лише до вересня – до заморозків.
Відноситься до біф-томатів - вага плодів 220-260 г і більше.
Томат Супернова: найраніший з детермінантних біф-ів. продуктивність при орієнтовній щільності посадки 20 000 рослин на гектар. За оцінкою садівників – середня врожайність 1 куща становить до 5 кг (за відгуками, у відкритому ґрунті розростає близько 4 кг з куща – це багато).

Характеристика: коротко і ємно

Томат Супернова Ф1: характеристика, опис, агротехніка вирощування.
Належить до біф-томатів, плоди великі – 220-300 р. До типових ознак належать:

  • округло-плеската форма з характерним витягнутим носиком;
  • насичене, однорідне забарвлення – яскраво-червоне;
  • щільна соковита консистенція м'якоті;
  • 8-10 насіннєвих камер зі стінками товщиною 4-6 мм;
  • відсутність білого стрижня;
  • істинно-томатний смак “справжнього” помідора – втім, заради справедливості, їм славляться практично всі гібридні форми від Clause.

За відгуками, не твердий – більш м'ясистий і соковитий, поєднує кислинку та цукристість. Шкірка тонка, але досить міцна.

Стійкий до основних захворювань культури: HR: Va:0 / Vd:0 (вертициліоз) / Fol:0,1(фузаріозне в'янення, раси 0,1,2), ToMV ( вірус мозаїки томата, раси 0,1,1.2,2), IR: TSWV:T0 (вірус в'янення, раса Т0). Агротехніка: вирощуємо Супернову\ ;n

Для отримання ранньої розсади посів виробляють у січні та лютому залежно від призначення (для теплиці або відкритого ґрунту):

  • у торф'яні горщики або касети;
  • у спільну скриньку. В цьому випадку через 3-4 тижні після появи сходів розсаду необхідно пікірувати. Помідори Супернова, ранній кущовий для відкритого грунту і теплиць, для продажу та для себе: відгуки, опис, недоліки та переваги.
    Пересадка на постійне місце у фазі 7-9 справжніх листів, у віці 55-75 днів залежно від призначення: у теплицю або у відкритий грунт.
    Орієнтовна щільність посадки - 3 кущі/м2.

    Агротехніка - стандартна, формування - в 1-2 стебла. У теплицях, особливо другого обороту, формують на одне стебло. У міру зростання кущі потребують підв'язування до кіл.

    Важливо! З круглих великоплідних відрізняється вимогливістю до поливу.
  • дозволяє зібрати врожай вже через 57-65 днів з моменту висадки розсади;
  • товарний вид: менш великий, ніж Бобкат, Пол Біг, але більш ранній, більш смачний, з "помідорним" смаком і ароматом. Він смачніший, ніж класичне Бичаче Сидце (Диво землі) – так про нього відгукуються досвідчені томатоводи.
    Більше транспортабельний, лежкий порівняно з багатьма сортами та гібридами, які “на слуху” – з тим самим Ільданом.

    Крім того, за відгукуємо, у холодних регіонах у відкритому грунті забарвлюється повільно – повільніше за пізніші гібриди-конкуренти. В цілому ж, добре забарвлюється в техстиглості навіть наприкінці вегетації, але “бурі” томати таки мають місце. Втім, звинувачувати у порушенні схеми харчування нема кого. Що стосується лежкості, думки розділилися: одні, які вирощують на продаж, запевняють, що й вкрасти на землі не гниє, в цілості-безпеці. Інші ж нарікають на сколінність до плодів до загнивання. Можливо, винні клімат і агрофон, агротехніка вирощування у настільки діаметрально протилежних відгуках.

    Щодо призначення, ідеальний салатник, але добрий і як засолочний – діляться господині. Плоди крупні, але середньої величини дуже непогані в соліннях, маринадах, в цільноплідному консервуванні і для соку, соусу.

692