Добриво Калієва селітра (нітрат калію) 100 г Wos

123881_ua 123881_ua 27 за 1 упаковку25.65 322.75 10

Yara (Norway)
Упаковка МініПеріод внесення Начало вегетации Цвітіння/буотонізація Зростання плодів Дозрівання плодівСпосіб внесення Крапельний полив По листуВид ГранулаПроизводитель Yara (Norway)
Калієва селітра - одне з найпопулярніших добрив, здатне збільшити врожайність на 25%. Застосовувати її доцільно на початку вегетації, коли рослини активно нарощують зелень, а також на етапі підготовки до цвітіння. Рекомендації обумовлені дією елементів, що входять до складу. Нітрат калію підходить більшості культур, декоративних квітів і навіть газону. Позитивний результат можливий при дотриманні інструкції щодо термінів та дозування, а також техніки безпеки.
Що це таке і для чого використовується Формула калійної селітри – KNO3, у складі – одна третина азоту та дві третини нітрату калію.
Азот стимулює зростання зелені, а калій - цвітіння та плодоношення. Речовина випускається у вигляді порошку без кольору та вираженого запаху, безпечного для живих організмів. Враховуючи хорошу розчинність у воді, калієву селітру частіше застосовують у вигляді поливального розчину. Добриво однаково добре працює на різних видах ґрунту - суглинках, піщаних та глинистих ґрунтах. Найоптимальнішим часом для застосування вважають літо. Удобрюють ягоди, коренеплоди, чагарники, квіти та плодові дерева. Культури, яким нітрат калію принесе найбільшу користь: буряк та морква, нарциси та тюльпани, а також смородина, полуниця, виноград, ожина та суниця. Досвідчені аграрії не рекомендують вибирати калійну селітру як добрива для вирощування картоплі, капусти, редиски та зелені.
Враховуючи, що речовина підвищує pH ґрунту, на кислих ґрунтах його вносять лише за потребою та в обмеженому обсязі.
Калієву селітру відносять до комплексних добрив за рахунок широкого спектра дії. Плюси використання: стимулюється зростання та зміцнення коренів посадок; активізуються захисні механізми рослин, стійкість до посухи та перепадів температури; прискорюється фотосинтез, що дозволяє отримати врожай швидше у холодних регіонах; зелена частина рослин отримує необхідне харчування для розвитку; зовнішній вигляд с/г продукції покращується; вдається суттєво підвищити обсяги та термін зберігання врожаю. Калійна селітра не відноситься до токсичних речовин, якщо дотримуватися дозування.
Надлишок веде до накопичення азоту в плодах, тому кількість обробки ягід та овочів скорочують до 2-4 за сезон.
Через надлишок скупчення нітратів перевищуватиме норму, що неприйнятно для застосування в їжу та комерційного використання врожаю. До недоліків калієвої селітри відносять вплив на властивості ґрунту (засолення, кислотність). Тому до того, як почати використовувати препарат, проводять тести на сумісність та доцільність застосування. Інші недоліки - відсутність мікроелементів у складі, швидке вимивання із ґрунту. Калієва селітра частіше використовується у вигляді 2% розчину - таке застосування вважається найкращим, хоча деякі застосовують добрива в порошку, водний розчин довів велику ефективність.

Способи внесення: Підживлення коріння. Захід повторюється 1 раз на 2 тижні.
Розчин наливають ближче до коріння.
Позакореневе підживлення. Рослини обприскують пульверизатором.
Підвищують концентрацію розчину до 25 г на 1 л.
Витрата розраховується за вимогами культури. На ділянці в 1 м2 квітам та овочам достатньо 0,8 л розчину, ягодам – 1 л, а плодовим деревам – 2–5 л з урахуванням віку.
Калієву селітру заборонено змішувати з органікою (гноєм, тирсою, торфом або золою). Терміни внесення співвідносять з вегетаційним періодом рослин та аграрними заходами: -квітнева підготовка ґрунту; -травнева передпосадкова обробка ґрунту; -обробка рослин після появи зав'язей, бутонів
Обприскування проводять у червні-липні. Востаннє добрива застосовують за місяць до наміченого збирання врожаю.
Враховуючи потреби різних городніх та садових культур, калійну селітру рекомендують: для підживлення огірків у період плодоношення (поливають грядки, щоб покращити приріст зелені та підвищити врожайність); для томатів після появи на паростках перших 3 листочків (проводять обприскування, а потім повторюють обробку за тиждень до висадки в ґрунт, під час пікірування); для перцю як стимулятор, що підвищує обсяг урожаю на 40%; коренеплодів та інших культур - у вигляді порошку під весняне перекопування з розрахунку 50 г/м2.
При обробці грядок з коренеплодами враховують, що картоплі добрива підходить у суміші з фосфором - так вдається підвищити очікувану користь.
Капусту та редис удобрюють сумішшю селітри з кальцієм, а морква та буряк — селітрою у чистому вигляді.
Чагарники поливають розчином 1 г/л, а плодові дерева вимагають більшої концентрації – 2,5 г/л.
566