Попередники овочевих культур

Універсальним попередником вважають бобові культури, зокрема горох та бобі. Вони накопичують азот, який є живленням для наступних культур, а також сприяють інтенсивному зростанню помідорів, огірків, моркви та капусти. Сидерати висівають після збирання ранніх овочевих культур та картопля. На зелене удобрення використовують : горох , сою, вику, вико-вівсяну суміш, редьку олійну, гірчицю білу, фацелію та інші. Зелену масу цих рослин приорюють у ґрунт.

Для отримання високих урожаїв помідори слід вирощувати після огірків, цибулі, капусти. Не слід садити томатів після томатів та картоплі не швидше ніж через 2-3 роки. Найкращими попередниками для перцю та баклажанів є баштанні та бобові культури, огірки, капуста, цибуля, багаторічні трави. На попереднє місце їх повертають не швидше як через 3 роки.

Розміщують огірки на рівних ділянках з південним або південно-західним легким ухилом. Добрими попередніми для огірків є багаторічні трави, горох, помідори, картопля, капуста, цибуля. Не можна сіяти огірки після огірків,

Предшественники коренеплідних культур

Найбільш поширені культури – столові буряки та морква. Це холодостійкі рослини з добре розвиненою кореневою системою. В овочевих сівозмінах столові буряки розміщують на одному полі з морквою. Нітроамофоска, Діамофас, Калієва Селітра , Аміачна селітра

овочеві культури , такі як помідори , огірки , капуста , картопля , бобові та озимі зернові.

Не вирощують моркву та столові буряки на ділянках де вносили свіжий гній під його впливом затримується ріст і розвиток молодих рослин та погіршується якість коренеплодів. Тому органічні удобрення потрібно вносити під попередника. За рахунок правильного чергування овочевих культур можна збільшити врожайність на 20-25% і більше, порівняно із безсистемним розміщенням.

Гарних урожаїв.

Не вирощують моркву та столові буряки на ділянках де вносили свіжий гній, оскільки під його впливом затримується ріст і розвиток молодих рослин та погіршується якість коренеплодів. Тому органічні удобрення потрібно вносити під попередника. За рахунок правильного чергування овочевих культур можна збільшити врожайність на 20-25% і більше, порівняно із безсистемним розміщенням.

Гарних урожаїв.

Ази садівництва професійно та з душею – від компанії «Сингента»
Популярні сорти редису для осіннього вирощування
Солодка вигода для виробників гороху