Надійний захист картопля від копанії Syngenta, щоб виростити здоровий урожай.

Захист картоплі, щоб виростити здоровий урожай

Незважаючи на зменшення площ під картоплею останніми роками, вона залишається однією з основних культур на присадибних ділянках. Основним шкідником на картоплі залишається колорадський жук.
Обробка бульб перед посадкою для захисту від нього має багато переваг: значно продовжується захисний період, що важливо, коли немає можливості постійно наглядати за посадками; захищається вся рослина — бульби від ґрунтових шкідників (дротяників, личинок хрущів), а погони від колорадського жука, попелиць;
ефективність препарату не залежить від погодних умов; не відбувається внесення препарату на сусідні культури; безпечність для бджіл та інших корисних комах.

Для обробки бульб перед посадкою компанія «Сингента» пропонує новий комбінований протруйник Селест Топ® для комплексної захисту картоплі від ґрунтових шкідників, колорадського жука, попелиць і хвороб бульб. При обробці бульб картоплі перед посадкою протруйником Селест Топ® також забезпечується захист від збудників хвороб, що знаходяться на насінні та ґрунті (види парші, фузаріоз, фомоз).

Для захисту бульб від хвороб «Сингента» поновила випуск фунгіцидного протруйника Максим
Його можна застосовувати окремо або додавати до протруйників інших компаній при обробці бульб перед посадкою. Після посадки картопля проти однорічних дводольних і злакових бур'янів обробляють ґрунтовими гербіцидами  або Дуал Голд®
чи їх сумішшю.

Препарати вносять після посадки або нагортання гребенів, але обов'язково до появи сходів культури. Важливо враховувати при використанні ґрунтових гербіцидів якість підготовки ґрунту.
Наявність великих грудок значно зменшити ефективну дію препарату. Тому потрібно ретельно розробити ґрунт до застосування гербіцидів. Після внесення препаратів не рекомендується проводити механічні обробки ґрунту. Пізніше, в період сходів — до змикання рядків на ділянках, для знищення пірію та однорічних злакових бур'янів застосовують системний походовий гербіцид. Фюзілад Форте. Препарат абсолютно не токсичний для картоплі, тому необхідно звертати увагу лише на фазу розвитку бур'янів.

Рідоміл Голд

Бульби при зберіганні значно менше пошкоджуються фітофторозною гниллю. Інше обприскування здійснюють у фазі бутонізації - початок цвітіння. Якщо не проводили обробку посівного матеріалу, то для одночасної боротьби з колорадським жуком і фітофторозом  картоплю обробляють баковою сумішшю добре відомих препаратів. Актара або Енжіо та Ридоміл Голд®. Минулого року для боротьби з колорадським жуком на картоплі компанія запропонувала городникам новий інсектицид. Ампліго .

Це потужний двокомпонентний препарат контактної дії, який має високу ефективність проти широкого спектру шкідників на багатьох культурах і починає діяти з фази яйця.

Після цвітіння — на початку бульбоутворення картоплі, коли заповільнюється активний ріст рослин і триває оновлення листового апарату, виникає загроза поширення розвитку фітофторозу та особливо альтернаріозу. Від цих хвороб застосовують новий системно-контактний фунгіцид Ревус Топ®, який має сильну лікувальну дію (5 днів) та профілактичну (до 10–12 днів).

Для збільшення врожайності та покращення якості продукції в цьому році виходити на ринок новий продукт Ізабіон® — органічне удобрення, біостимулятор та антистрес.

Перша обробка проводитися за висоти картопля 15 см, друга — на початку утворення бульб (бульби мають розмір лісового горіху).
Найбільша ефективність від застосування препарату Ізабіон® досягається за несприятливих умов. Він підвищує опір рослин до стресу (град, похолодання, посуха, фітотоксичність від використання неякісних засобів захисту рослин).

Остерігайтеся підробок!
Цукровий буряк: від сівби – до збирання №1
Фунгіцид Магнікур Нео (Консенто) – ефективний захист від патогенних грибків
Секрети здорового врожаю плодових культур  на присадибних ділянках