Фунгіцид Магнікур Нео (Консенто) – ефективний захист від патогенних грибків

Фунгіцид Магнікур Нео (Консенто) – ефективний захист від патогенних грибків

Літо - це пора, коли найбільш поширені види городніх культур проходять період вегетації. Мова про пасльонових, таких як картопля і томати, а також про огірки, цибулю та соняшник. Досвідчені городники знають, що рясні дощі цієї пори можуть нашкодити врожаю не менше, ніж, наприклад, спека і посуха. Надмірна вологість суттєво збільшує ймовірність зараження рослин патогенними грибками. Захистити овочі від подібної напасті можна за допомогою фунгіцидів - речовин, що пригнічують розвиток збудників грибкових хвороб.

Магнікур Нео (Консенто) ( Bayer-SBM) застосовується для профілактики, а також лікування пасльонових та інших видів овочевих культур від хвороб, спричинених грибковими інфекціями різного походження. Найбільш ефективно препарат захищає рослини від таких захворювань, як:

  • альтернаріоз;




  • фомоз та фомопсис.


Альтернаріоз виявляється у вигляді сірої та білої гнилі, тоді як помідорам і картоплі цей же грибок дає суху плямистість, а ось наявність на останніх бурій гнилі говорить про розвиток фітофторозу. Огірки і цибуля, тим часом, більше схильні до інфікування пероноспорозом або хибною борошнистою росою. >

Зберегти врожай допоможе своєчасне виявлення перших симптомів недуги і правильне їх тлумачення. Успіх профілактики та лікування хвороб, що вражають городні рослини, залежить від правильності обраної стратегії захисту. Зміни у кольорі листя, поява плям, погіршення росту рослини – це, у 7 із 10 випадків, ознаки грибкового захворювання. Підвищена вологість і часто утворення водної плівки на овочах (листках і плодах) з ймовірністю в 99,9% спричинить спороутворення патогенного грибка. Врятувати рослини, у такому випадку, допоможуть якісні препарати широкого спектру дії, зокрема фунгіцид Магнікур Нео (Консенто)

Докладний опис препарату
Магнікур Нео (Консенто) випускається у формі концентрату суспензії (об'ємом 20, 100 мл). Ефективність даного фунгіциду досягається шляхом з'єднання двох активних компонентів – фенамідону та пропамокарби гідрохлориду. Остання речовина перешкоджає зростанню та розмноженню паразитичних грибків і міститься в суспензії у великих кількостях (375 г на 1 л препарату). Концентрація фенамідону в п'ять разів менша (75 г/л), тому що його завдання уповільнити мітохондріальне дихання та припинити спороутворення, що відбувається вже на етапі одужання рослини.
                           

Тривалість дії фунгіциду Магнікур Нео (Консенто) залежить від погодних умов, але, в середньому, становить один-два тижні. Маючи велику подібність до воскового шару листя, препарат створює щільний захисний екран на їх поверхні, у верхніх тканинах. Призначений для використання в період вегетації рослин.

Особливості застосування фунгіциду Магнікур Нео (Консенто)-SBM)

Обробку овочів даним препаратом рекомендується проводити одночасно з теоретичним початком поширення інфекції – коли погодні умови стануть цьому найбільш сприяти. В середньому, обприскування проводять кожні 10-14 днів, максимум тричі. З моменту останньої обробки до збору врожаю має пройти щонайменше два тижні. Нижче наведено більш детальну таблицю норм використання фунгіциду:

< Перевірити сумісність використовуваних речовин можна змішавши невелику кількість компонентів. Поява осаду або нагрівання суміші, що вийшла, говорить про те, що з'єднувати дані препарати протипоказано. Щоб уникнути резистентності концентратів, рекомендується застосовувати їх по черзі.
Висновок
Фунгіцид Магнікур Нео (Консенто) надійно захищає овочі від інфікування патогенними грибками. Важливо своєчасно розпочати профілактику захворювань. Офіційний дистриб'ютор продукції марки Bayer-SBM в Україні, компанія "Світ Насіння",Магнікур Нео (Консенто)
SESVanderHave: лідерство зобов'язує….
Купити насіння Гуртом та в роздріб
Цукровий буряк: від сівби – до збирання №3