Весняні роботи із захисту дерев та чагарників від шкідників та хвороб

Весняні роботи із захисту дерев та чагарників від шкідників та хвороб

Яблуневий сад – прекрасне доповнення будь-якої садової ділянки чи дачі. Доглядати його не складно, а збирати багатий вітамінний урожай дуже приємно. Для того, щоб у всієї родини був привід радіти восени соковитим плодам, необхідно вчасно проводити профілактичні роботи з добрива дерев. Яблуні та груші – улюблена їжа для багатьох шкідників, а деякі грибкові захворювання можуть призвести до втрати всіх багаторічних рослин.
Інтернет-магазин mirsemyan.сom.ua рекомендує найефективніші засоби боротьби зі шкідниками та хворобами рослин.
Першу обробку рекомендується проводити в початковий період набухання нирок.

Очищаємо сад від яблонного квіткоїда

Плодові дерева – улюблене місце проживання жуків-довгоносиків та яблонного квіткоїда. Такі мікроскопічні шкідники розносять інфекцію по саду, можуть заподіяти істотну шкоду рослинам, викликати захворювання і знищити врожай. Дрібні шкідливі комахи вважають за краще глибоко проникати в нирки на деревах і вигризати їх серцевину. Личинки яблонного квіткоїда просочуються в центр суцвіття, значно ушкоджуючи листя, що зароджується. Перші симптоми захворювань можна виявити під час цвітіння яблунь. Квітки і листя раптово починає темніти і підсихати. За холодної та дощової весни підвищується ймовірність зараження вірусом всього саду. Цей грибок знищує здорові великі гілки та пагони, не даючи плодам наливатися соками.

Парша і як їй протистояти

Парша на яблунях і грушах не з чуток знайома багатьом садівникам. Цей грибок досить поширений, він вражає листя, перетворюючи їх на іржаві сухі відростки. Якщо залишити грибок на деревах і дати йому спокійно розмножуватися, це призведе до засихання яблуні. Своєчасна обробка саду фунгіцидами врятує врожай від загибелі.
Консультанти Інтернет-магазину .ua

радять із березня проводити профілактичні обприскування дерев спеціальними розчинами, що не дають грибку поширюватися. Серед найбільш дієвих засобів визнано такі:

Технологія догляду за садом дуже проста. Головне не пропустити період, коли обприскування будуть максимально корисними. Першу обробку виробляють на початку весни до появи перших нирок. Після того, як період цвітіння пройде свою активну фазу, обробку дерев потрібно повторити.
Компанія Світ Насіння – незамінний помічник у питаннях вирощування багатого врожаю з мінімальними витратами праці та часу!

Світ Насіння – незамінний помічник у питаннях вирощування багатого врожаю з мінімальними витратами праці та часу!

Ази садівництва професійно та з душею – від компанії «Сингента»
Як захистити сад від шкідників навесні. Захист саду препаратами Syngenta
Фунгіцид Магнікур Фіно (Інфініто) - профілактика та лікування хвороб овочевих культур від "Bayer Garden" (SBM)