Популярні сорти редису для осіннього вирощування

Редис є скоростиглим і високоврожайним, який володіє великоплідними редисами для всесезонного вирощування. Перший збір урожаю, якщо є оптимальні умови для вирощування, можна вже проводити через двадцять – двадцять два дні з моменту, як з'являться перші сходи. Тобто вегетаційний період існує протягом двадцяти – двадцяти двох днів.

Голландська редис має властивість чудово переносити занижені температури, завдяки чому він відмінно підійде для вирощування його в теплицях під плівковим укриттям рано навесні або восени. Бадилля є невеликим і компактним, що може дати можливість для розміщення максимальної великої кількості рослин на одиниці площі, в порівнянні з іншими сортами редису (приблизно триста рослин). Коренеплоди редиски мають насичене темно-червоне забарвлення, однорідний розмір, круглу форму, діаметр, який становить чотири сантиметри і вага від двадцяти до двадцяти п'яти грамів з тонким і коротким корінцем. Голландський сорт має чудові та високі смакові якості, а його м'якоть має відмінну якість зі сніжно-білим кольором.

«Сора» — високопродуктивна редис, яка має високу стійкість до агресивних та серйозних хвороб, до пошкоджень від мікроорганізмів. Має чудову транспортабельність, що дає можливість перенести транспортування на далекі відстані, а також зберегти свою товарну якість – гарний зовнішній товарний вигляд і всі свої корисні та смакові властивості протягом усього перевезення.

Якщо виникло бажання отримати великі плоди сорту «Сора», то період для складання можна значно подовжити, без ризику порожнистості плодів. Під час перестоювання на корені порожнечі теж не утворюються. Голландська редис може дуже надовго зберегти всі свої товарні якості, навіть якщо його зірвати та помити. Пов'язані пучки мають чудовий товарний вигляд. Також, редис «Сора» має високу стійкість до високої температури і не піде у стрілку при вирощуванні в літню пору.

Насіння сортової редиски


Сорт «Рудольф» є ранньою і високоврожайною редисом, яка має хорошу форму свого коренеплоду і не втратить товарного вигляду. Вага одного плода становить від 20 до 25 грам. Є специфічним, із чудовими, високими смаковими якостями, з наявністю слабкого гострого смаку. Редис «Рудольф» має вегетаційний період, який триває від двадцяти до двадцять п'ять днів. Має коротке листя та насичено-червоне забарвлення свого коренеплоду. Урожайність складає два з половиною кілограми на один квадратний метр. — високопродуктивна редис, яка має високу стійкість до агресивних та серйозних хвороб, до пошкоджень від мікроорганізмів. Має відмінну транспортабельність, що дає можливість перенести транспортування на далекі відстані, а також зберегти свою товарну якість – гарний зовнішній товарний вигляд і всі свої корисні та смакові властивості протягом усього перевезення. Голландський сорт є ранньостиглим, слабо облистяним , холодостійким сортом з круглою формою свого коренеплоду, діаметр якого становить від трьох до чотирьох сантиметрів з наявністю блискучої поверхні та тонкою яскраво-червоного кольору шкіркою. Редис «Рудольф» володіє соковитою та білою м'якоттю, яка, як ми вище відзначали, має слабкий і гострий смак без наявності гіркоти. Вона здатна довго не втратити своєї пружності. Сорт має властивість формувати товарний коренеплід.

Редіс «Рудольф» негативно перенесе надмірна кількість такого добрива, як азотне, а також велика кількість концентрації органіки в ґрунті. Посадку слід проводити за схемою 15 сантиметрів на 60 сантиметрів. Насіння потрібно висівати за нормою: у проміжку між вереснем та жовтнем, а також січнем та квітнем – по чотириста – п'ятсот насіння на квадратний метр. А у листопаді – грудні – по триста – чотириста насіння на квадратний метр при глибині від двох до двох з половиною сантиметрів. При посушливому періоді редис потрібно зволожувати, але здатний витримати нестачу світла. «Рудольф» голландської компанії«Bejo» 

Гібрид «Рондар Fє дуже ранньою та високоврожайною редисою, коренеплід якої має округлу форму, діаметр у три сантиметри, шкірку з насиченим яскраво-червоним кольором з наявністю інтенсивного блиску. Голландська редис має короткі листові апарати, через що можна сіяти насіння його в касети. Він має властивість дозрівати протягом від вісімнадцяти до двадцяти одного дня з моменту, коли здійснили посів і до самого збирання.

Гібрид «Рондар F— високопродуктивна, холодостійка і ранньостигла редиска, яка має високу стійкість до агресивних та серйозних хвороб, до пошкоджень від мікроорганізмів, а також від деяких шкідників. Має відмінну транспортабельність, що дає можливість перенести транспортування на далекі відстані, а також зберегти свою товарну якість – гарний зовнішній товарний вигляд та всі свої корисні та смакові властивості протягом усього перевезення. Його коренеплоди є стійкими до в'янення, розтріскування та дуплистості. Призначенням голландського редису є вживання його у свіжому вигляді рано навесні та пізно восени, реалізація у сфері кулінарії. До того ж, він має хорошу стійкість до стрілкування, а також до пожовтіння свого гички. Дозрівання врожаю відбувається одночасно.

Голландську редис можна вирощувати у всіх кліматичних регіонах України у відкритому грунті, а також у закритому – захищеному грунті (у теплицях під плівковим укриттям, під агроволокном). Він призначений як осіннього, так весняного обороту. При тривалому транспортуванні не втратить товарної якості. Нормою висіву гібриду редису «Рондар F буде сімсот тисяч рослин на один гектар.

Насіння редису «Рондар Clause»

Сорт  «Джоллі» є ранньою, високоврожайною редькою, яка має округлий коренеплід з діаметром від чотирьох до п'яти сантиметрів з наявністю блискучої поверхні, тонкою шкіркою насиченою яскраво-червоним забарвленням. Також є коротколистним і холодостійким. Французький сорт має соковиту, хрумку, щільну та білого кольору м'якоть, яка має чудові та високі смакові якості зі слабко-гострим смаком, без наявності гіркоти. М'якуш редиски не має властивості втрачати пружності.

Сорт  «Джоллі» — високопродуктивна редис, яка має ранній вегетаційний період і високу стійкість до таких агресивних та серйозних хвороб, як борошниста роса та біла гнилизна, а також до пошкоджень від мікроорганізмів. Даний вид редиси має відмінну транспортабельність, що дає можливість перенести транспортування на далекі відстані, а також зберегти свою товарну якість – гарний зовнішній товарний вигляд і всі свої корисні та смакові властивості протягом усього перевезення. Сорт має властивість формувати товарний коренеплід, а його листя є невисокими.

Призначенням редису «Джоллі» є реалізація його на свіжому ринку, а також у сфері кулінарії для приготування закусок із салатів тощо. Сорт має високу стійкість до порожнечі свого коренеплоду, а також до стрілкування. Він не зможе перенести надмірну кількість таких добрив, як азотне та велику концентрацію органіки в ґрунті. Також не зможе витримати загущення. Посадку слід проводити, орієнтуючись на схему — п'ять сантиметрів на десять сантиметрів. Насіння потрібно висівати за нормою, яка становить від одного з гаком до двох грамів на квадратний метр, а глибина повинна становити від двох до двох з половиною сантиметрів. Нормою сівби для насіння французького сорту становить від трьохсот до п'ятисот штук на квадратний метр. Посів слід проводити з середини жовтня до кінця лютого місяця, але це залежить тільки від регіону. Тому, перш ніж проводити посів, потрібно проконсультуватися з продавцями магазину, в якому ви купуєте цей сорт. При посушливих погодах редис потрібно поливати, тому що в разі нестачі вологи значною мірою це дуже позначиться на майбутній продуктивності коренеплодів. Сорт «Джоллі» відмінно може перенести недолік освітленості.

Захист саду та городу від хвороб препаратами Syngenta Частина 1
Актуальні аспекти захисту міста, саду та газону.
Весняне пробудження саду та догляд за насадженнями