Вирощування розсади у касетах

Якісна розсада – це основа гарного врожаю. Тому для її вирощування застосовуються різні методики. Однією з останніх, які добре зарекомендували себе, вирощування розсади в касетах. Секрет успіху касетного методу

Хороша розсада - це коротке і стійке стебло з низько розташованим першим пензлем листя. Це ідеал, якого хочуть досягти багато хто з нас, і він досягнутий.

Щорічно фермерські господарства готуються до літнього періоду, висаджуючи насіння в горщики або касети. Вони набули поширення з кінця 80-х років. Успіх методики полягає в наступних факторах: Всі сіянці, висаджені в касети, знаходяться на рівній відстані один від одного. В результаті кожна рослина отримує достатню кількість світла. Ці умови впливають на розвиток надземної та підземної частин рослини.

  • Касети складаються з кількох рядів неглибоких горщиків, з'єднаних між собою. Це дає можливість прогрітися кожному осередку і створити сприятливі умови для зростання та розвитку молодих рослин. Між осередками касет циркулює повітря, тому кожна рослина отримує однакові температурні умови. Для вирощування розсади використовують чорні та білі касети. Це дозволяє регулювати кількість світла та температуру ґрунту. Чорні краще прогріваються, тому їх використовують для вирощування ранніх рослин, а білі касети відмінно підійдуть для світлолюбних культур. >Касети є невеликі горщики з'єднані між собою. У кожному з них невелика кількість ґрунту, який швидко висихає. Від частих поливок необхідно вчасно вносити живильне підживлення.
  • Виростити якісну розсаду в касетах виходить завдяки наявності в днищі кожного горщика дренажних отворів. Вони не дають воді застоюватися, а коренева система отримує велику кількість повітря.

Ефективність касетного методу вирощування рослин з насіння була підтверджена багатьма вченими. Тому сьогодні ця методика активно використовується під час підготовки до літнього періоду професійними фермерами. Поряд із касетами активно застосовуються й інші способи вирощування розсади. Одним з них є торф'яні горщики та таблетки Jiffy . Вони рослина зростає від стадії пророщування з насіння досі висадження в грунт. Рослина міститься в лунку разом з торф'яною грудкою. До їх складу входить не тільки торф, але ще й антибактеріальний компонент, поживні речовини та мікроелементи.

Захист, полив та підживлення розсади

Касети для розсади, як уже говорилося, є невеликими горщиками, в які вкладається невеликий об'єм грунту або торфосуміші, а при частих поливах із суміші вимиваються корисні речовини , які потрібно регулярно вносити.

Сьогодні найчастіше використовується торфосуміш Klasmann TS 1. Вона відрізняється високим вмістом корисних речовин. Багато фермерів вже встигли оцінити цей продукт німецької промисловості і застосовують на практиці. Проте, щоб виростити сильну та витривалу розсаду знадобляться різні корисні речовини. Зокрема це підживлення Basfoliar, . Ці підживлення використовуються для кореневого живлення рослин. Басфоліар відноситься до водорозчинних збалансованих добрив із вмістом великої кількості макро- та мікроелементів.

Касетний метод вирощування розсади на перший погляд здається безпечним для самих рослин, але це не так. Навіть у таких «тепличних» умовах рослини схильні до різних захворювань. Тому, готуючись до посівної та періоду висаджування розсади у відкритий грунт, використовуйте фунгіцидні препарати . Одним з них є Магнікур Енерджі від компанії «Bayer-SBM ». Цей препарат захищає рослини від кореневої гнилі та інших серйозних захворювань. Він відрізняється ефективністю та швидкістю впливу, тому його встигли оцінити фермери. Магнікур Енерджі використовується як для поливу рослин, так і для обприскування .

Таким чином, на сьогоднішній день виростити сильну розсаду і заздалегідь подбати про великий урожай можна, забезпечивши сприятливі умови для зростання та розвитку насіння у дорослу рослину. Не останню роль у цьому процесі займають і насіння. Компанія WorldofSeeds -є дистриб'ютором всіх основних всесвітньо відомих компаній, які займаються виробництвом насіння для професіоналів, таких як: Syngenta, Rijk Zwaan, Seminis, Bejo, Nunhems, Enza Zaden, Clause, Hazera, Sakata. Yksel, Seminis, Kitano. Всі ці компоненти для вирощування розсади ви знайдете в нашому інтернет-магазині mirsemyan.com.ua і зможете замовити у будь-який зручний для вас час.

Актуальні аспекти захисту міста, саду та газону.
Хвороби огірків
Прованто Вернал (Каліпсо) – надійний помічник у боротьбі зі шкідниками саду та городу від Bayer Garden