Вибір насіння, Сорт чи Гібрид F1

Прийшла весна , а з нею прийшов час вибирати та купувати насіння овочів. А вибирати є з чого. Кольорові пакети насіння моркви, буряку, томатів, огірків та інших овочів і трав уже заповнили полиці в насіннєвих магазинах . Інтернет-магазини теж не відстають і навіть конкурують з ними, приваблюючи покупців цінами. Наш інтернет – магазин теж приємно здивує вас цінами.
На що, крім ціни, потрібно звертати увагу, купуючи насіння овочів. Як правильно вибрати посівний матеріал?
В першу чергу зверніть увагу на кліматичні умови вашого регіону.
А також обдумайте можливість вирощувати овочі за допомогою теплиць, парників, плівкових тунелей та агроволокна.
Вивчайте характеристики сортів та заходи , які необхідні, для оптимального розвитку рослин.
Важливими також є дата виробництва і термін придатності насіння. Намагайтеся купувати свіже насіння , щоб воно не було прострочене, навіть якщо це буде дешево і вигідно .
Після закінчення терміну придатності у насіння значно знижується схожість і сила проростання.
Ви можете отримати дуже мізерний урожай.
Купити насіння дешево – не завжди означає заощадити.
Перед тим, як купувати насіння овочів та трав, незалежно від того, обрано органічне чи традиційне насіння, йдете ви в садовий магазин чи заглянули на веб-сайт, подумайте, які овочі чи трави потрібні у вашому городі чи саду. А краще складіть детальний список. Адже у магазинах такий величезний вибір різних сортів, що можуть виникнути проблеми з пошуком того, що необхідно. Крім того, легко придбати зайве насіння овочів і трав, які ви садити не збиралися.

Яке насіння краще, іноземне чи вітчизняне?
Вибираючи посівний матеріал (насіння), слід звернути увагу на виробника. Кращим рішенням буде вибір вітчизняного районованого насіння. Його ціна, як правило, нижча (навіть у у кілька разів), на відміну від імпортного насіння. Але це ще не все. Імпортному насінню може знадобитися додатковий догляд.
Якщо ви все таки купуєте імпортне насіння, то віддайте перевагу перевіреним компаніям виробникам. Це дасть певну гарантію того, що насіння правильно упаковують та підготовлюють. Завдяки чому можна бути впевненим, що воно проросте на городі без проблем.
Існує два типи насіння овочів:
  Гібрид F1 - отримують шляхом схрещування спеціально підібраних рослин різних сортів. Перше покоління позначають знаком F1 (від лат. Filii — діти). Гібриди дають більш рясний урожай, вони менш схильні до різних захворювань, стійкіші до несприятливих умов, відрізняються високою якістю плодів у порівнянні з сортами. Але всі ці властивості гібриди зберігають тільки в першому поколінні F1.
Сорт- отримують в результаті багаторічного відбору і розмноження найбільш врожайних і стійких рослин. Всі якості таких рослин максимально яскраво виражені.
  При цьому сортові культури зберігають усі свої властивості і в наступних декількох поколіннях, але за умови, що вони не будуть перезапилялись із іншими сортами, інакше існує ймовірність, що у майбутньому будуть гірші сортові характеристики та показники врожайності.

Також , на практиці часто використовують так зване насіння F2 -власноруч зібране насіння гібридних рослин. Проте, сівба такого насіння призводить до цілого ряду негативних наслідків: відсутність стійкості до хвороб та шкідників, зменшення врожайності, нерівномірність появи сходів тощо. Також, є ризик, що таке насіння може взагалі не дати врожаю.
Вам буде зручно і легко придбати насіння в наших магазинах і на сайті.
Завітай до нас вчасно і земля вродить рясно!
КАПУСТА АГРЕСОР F1 SYNGENTA
Висадка озимої цибулі, як і коли саджати
Як захистити сад від шкідників навесні. Захист саду препаратами Syngenta