Стадії обприскування дерев Що таке коккомікоз і як його перемогти?

Стадії обприскування дерев,
Що таке коккомікоз і як його перемогти?

Щоб систематично з року в рік отримувати чудовий урожай фруктів, необхідно комплексно підходити до догляду за садом протягом усього року. Наш сайт mirsemyan.сom.ua збирає для Вас рекомендації з усього світу про те , які заходи та в який час потрібно проводити, щоб зберегти дерева здоровими, а також виростити найсмачніші вишні, сливи, абрикоси, черешню, смородину чи аґрус.

Що таке кокомікоз?< br />

У своїй більшості практично всі кісточкові плодові дерева схильні до зараження коккомікозом. Що це за хвороба? Бактерії Соссомусеs hiemalis, занесені до нас із скандинавських країн, викликають це грибкове захворювання, яке вражає листя плодових дерев, а іноді плодоніжки та плоди. Усі чудово з ним знайомі. Начебто від сонця листочки починають змінювати колір, стають то червоними, то бурими, або з'являються дрібні червоні плями.
Спори цього грибка чудово зимують у опалому листі, з приходом тепла активізуються і заражають нові саджанці.

Як перемогти коккомікоз?
З цим захворюванням борються і селекціонери, і агрономи. Перші намагаються вивести нові сорти вишні, які виявлять себе як стійкіші до коккомікозу. А другі розробляють фунгіциди для боротьби із «спільним ворогом». На сьогодні робота з виведення толерантних сортів триває повним ходом, а для отримання хорошого врожаю вже сьогодні представлені сорти із середньою стійкістю.

< Стадії обприскування дерев Засоби для обприскування дерев від кокомікозу необхідно використовувати щонайменше 4 рази!
Першу обробку рослин проводять на ранній стадії, коли тільки з'явилися зелені бруньки.
Друга - в момент активного цвітіння дерев. Це найважливіша стадія, тому що в цей час у повітрі літають цілі «спорові» хмари, і дуже важливо встигнути захистити дерева. Третя стадія – через три тижні після цвітіння. У цей період гриби залишають своє потомство, і дуже важливо припинити його появу. Остання, четверта стадія проводиться восени, після того, як дерева скинуть своє листя. Обприскування опалого листя, strong> «
Луна Сенсейшен» .

Як використовується Місяць Сенсейшен?
Персик (плодова гнилизна, кучерявість листя) – 3-3,5 мл на 10 л води (з використанням 2л робочої рідини – на молоде дерево; 2-5 л – на дерево середніх років, 5л – на старе дерево). Кількість обробок – 3.
Яблуня (борошняна роса, парша, плодова гнилизна, хвороби плодів яблунь за їх збереження у сховищах) – 3-3, 5 мл на 10 л води (з використанням 2л робочої рідини – на молоде дерево; 2-5 л – на дерево середніх років; 5л – на старе дерево). Кількість обробок – 2.

«Рада. Будь-яка обробка саду сприятлива в суху та безвітряну погоду.
Найвдаліший час – раніше ранок.
Якщо не встигли, відкладіть процедуру на вечір.»

Проводьте всі рекомендовані заходи вчасно, стежте за станом своїх саджанців, і пам'ятайте приказку «Зима запитає, де літо було»!

Наша компанія може задовольнити будь-які запити наших покупців.

office@mirsemyan.com.ua ">mailto: office@mirsemyan.com.ua

Ази садівництва професійно та з душею – від компанії «Сингента»
Технологія вирощування огірка на шпалері
Торф'яні субстрати Klasmann-Deilmann (Німеччина)