Захист саду від хвороб та шкідників

Захист саду від шкідників та хвороб
Домашні фрукти, вирощені у власному саду, завжди набагато смачніші за куплені в магазині. Як же правильно доглядати дерева і чагарники, щоб вони у відповідь на нашу турботу обдарували нас багатим урожаєм!
На сайті mirsemyan.com.ua ми акумулюємо для Вас найкориснішу інформацію, ділимося останніми розробками у сфері догляду та захисту рослин від хвороб та шкідників-комах, а також пропонуємо придбати у нас необхідні біопрепарати. Купуючи товари у нас, Ви отримуєте 100% гарантію якості та оригінальності продукції, оскільки компанія «Світ Насіння» є офіційним дистриб'ютором світових компаній-лідерів у виробництві ЗЗР – Bayer і Syngenta.

Догляд за кісточковими фруктовими деревами
Незважаючи на масу загальних рекомендацій щодо захисту садових рослин від хвороб і шкідників, зупинимося докладніше на догляді за кісточковими деревами: вишнею, черешнею, абрикосом, сливою та аличою. Особливість полягає в тому, що ця група фруктових дерев найбільш схильна до таких серйозних захворювань, як моніліоз.

Профілактика та лікування моніліозу

Моніліоз – досить поширене грибкове захворювання дерев. Інша назва – плодова гнилизна. Сади помірної смуги, де найчастіше навесні волого і досить прохолодно, практично всі уражені цими грибковими спорами. Ми напевно бачили на деревах раптово згнілі або усохлі плоди, покриті білим нальотом.


     

На сьогодні практично неможливо на 100% убезпечити свій сад від гнилі, але профілактичні та запобіжні заходи допоможуть Вам зустрічатися з нею набагато рідше. Ось Вам короткий посібник до дії від фахівців компанії mirsemyan.com.ua:

Обрізання хворих гілок і збирання заражених плодів;
Збір та спалювання опалого листя пізньої осені. Листя з заражених дерев рекомендується не залишати на компост, а краще спалити або закопати на глибину 30-40см, щоб напевно знищити суперечки грибка; Хорус - 0,02% (2 г на 10 л води). Обприскування проводиться кілька разів: перше – до цвітіння, друге – через 2 тижні після цвітіння.
Цей препарат знаходиться на рослині 7-10 днів і відмінно показує себе в боротьбі з багатьма захворюваннями фруктових дерев. Також одними з лідерів боротьби з моніліозом, препарати від кампанії Bayer

Магнікур Гарт
- Рекомендації по застосуванню:

Персик: моніліоз - 8 г на 10 л води на 1 сотку.
Суниці: сіра гнилизна - 8 г на 5 л води на 1 сотку.
Виноград : сіра гнилизна - 5 г на 4-5 л води на 0,5 сотки.

Магнікур Стар-
Рекомендації щодо застосування:

Яблуня: парша, борошниста роса, плодова гнилизна - 5 мл на 10 л води (з витратою робочої рідини на 6-8 дерев віком до 5 років або на 3-4 дерева віком понад 5 років). Рекомендується 3 обробки з вегетації з появою перших ознак хвороби.
Троянда: борошниста роса, іржа - 5 мл / 10 л / сотка.
Рекомендується 3 обробки по вегетації на початку бутонізації (перед цвітінням).
Інтервал між обробками - 10-14 днів, залежно від прояву хвороби.


Магнікур Сенсейшен- Рекомендації щодо застосування:
Фунгіцид з подвійною діючою речовиною комбінованої системної дії для захисту яблунь від парші, борошнистої роси та плодової гнилі, хвороб плодів при зберіганні в сховищах, а також персика від кучерявості листя та плодової гнилі.
Персик: кучерявість листя, плодова гнилизна - 3, відстежує всі актуальні тенденції у сфері догляду та захисту рослин від хвороб та шкідників та із задоволенням знайомить із новими методиками своїх читачів. Робота селекціонерів призвела до того, що виведено нові сорти вишні, які стійкіші до вищезазначеного захворювання. Але, незважаючи на вибір рекомендованих сортів, не забувайте про систему заходів, що проводяться в саду:

  • Восени або ранньою весною провести прибирання та спалювання опалого листя та сухої трави;
  • Перекопування ґрунту ранньою весною;
  • Побілка стовбурів навесні та восени;
  • Обов'язкове обприскування всіх дерев препаратами:

Обприскування рослин від моніліозу зазвичай проводиться в кілька етапів: відразу після цвітіння, потім через 20 днів. У роки сильного поширення захворювання рекомендується проводити ще одне обприскування восени, після збирання врожаю і листопада, щоб максимально послабити грибкову хворобу.
Тільки цілорічний догляд та увага до саду обов'язково повернуться щедрим урожаєм!

Фунгіцид Топаз
Обприскування рослин від моніліозу зазвичай проводиться в кілька етапів: відразу після цвітіння, потім через 20 днів. У роки сильного поширення захворювання рекомендується проводити ще одне обприскування восени, після збирання врожаю і листопада, щоб максимально послабити грибкову хворобу.
Тільки цілорічний догляд та увага до саду обов'язково повернуться щедрим урожаєм!

SESVanderHave: лідерство зобов’язує….
Здоровий врожай огірків та томатів на столі
Актара — перевірений препарат із новими можливостями