Насіння буряка цукрового

Насіння буряка цукрового

Буряк цукровий— найпопулярніший вид коренеплодного буряка. Ще в середині 18 століття вченими селекціонерами було зроблено грандіозне відкриття про те, що сахарозу можна отримувати з цукрових буряків, а не тільки з цукрової тростини. Значення цього відкриття в тому, що значно розширилася географія зон, де можна вирощувати цукор, уникаючи витрат на транспортування продукту, що вживається в будь-якій точці нашої планети. Переоцінити значення цукру в людському житті складно. Клас цукрів практично неможливо нічим замінити. Наприклад, в наші дні цукор є найдоступнішим і в малих дозах найнешкідливішим транквілізатором. Всі ми знаємо, що, з'ївши чогось солодкого, відразу випаровується смуток і повертається настрій!
   
Фізичні властивості буряків цукрових

Плоди буряка цукрового є коренеплід (найвища частина кореневища), повністю занурений у землю. Має цукристу м'якоть, досить гладку поверхню в порівнянні з іншими сортами, що вигідно виділяє цей сорт для механічного збирання. Рослина світло-і теплолюбна. Схід культури можливий при температурі повітря +10-12 °C, а зростання коренеплодів особливо активне при +20-22 °C. Основний показник, який важливий для фермерів при виборі насіння цукрових буряків - це рівень цукру в готовій продукції. Чим вище цей показник, тим більше цукру в результаті вийде з 1 га. В залежності від того, насіння якого сорту або гібрида буряків цукрових < /strong>вирощуватимуться, показник цукру в буряках може варіюватися від 8 до 22 %. Але і це не максимальна межа. Дотримання цілого комплексу правил і рекомендацій щодо вирощування цукрових буряків може призвести не тільки до підвищення врожайності коренеплодів, але й до підвищення рівня цукру в самих буряках.
Вибір насіння буряків цукрових
Як же вибрати найбільш оптимальне для вашої кліматичної зони насіння цукрових буряків? Сьогодні на ринку представлена ​​маса гібридів цукрових буряків. Так, компанія Sesvanderhave, представлена ​​на сайті mirsemyan.com.ua, пропонує своїм клієнтам більше 10 гібридів


Всі вони мають відмінні показники врожайності та цукристості. Відмінності гібридів можуть бути в тому, що вони більш підходять для певної кліматичної зони, або стійкі до конкретних хвороб, або вирізняються підвищеною посухостійкістю. Наприклад, посів одного і того ж насіння дасть різні показники на виході на полях України, країн Африки чи Австралії.
Адже найголовніше для фермерів - отримувати стабільний урожай з року в рік.

Всі гібриди, розроблені селекціонерами Sesvanderhave, захищені від цього
Залежно від сорту буряка цукрового, посів культури може проводитися разом із ранніми зерновими культурами, або на пізніших термінах. На 1 га ґрунту оптимальною вважається посадка 90-100 тисяч рослин. Глибина посадки насіння – 2-4 см.
На один погонний метр залишають 4-5 рослин, не більше. Роль сонця у вирощуванні цукрових буряків важко переоцінити, оскільки саме від кількості сонячних днів залежить, наскільки цукристими будуть плоди при збиранні врожаю. Цукром коренеплоди збагачуються в період активного зростання, з серпня до жовтня.

«Ярмарок-семінар» 23-24 грудня у Тернополі у фірмовому магазині «Зелений світ», по вул. Шептицького, 26Б.
Бактеріальний біопрепарат
Вибір насіння, Сорт чи Гібрид F1