Шкідники саду та система захисту від Syngenta

Шкідники саду та система захисту від Syngenta (ФОТО)

Сірий довгоносик нирок


Ниркові довгоносики (сірий нирковий довгоносик, букарка, казарка та деякі інші) у період набухання нирок, при температурі 6°С, починають харчуватися нирками, вигризаючи їх зміст. Пізніше псують молоде листя, розетки бутонів і молоді пагони. Пошкоджують яблуні, груші, кісточкові культури. Для їх захисту застосовують препарати Актора та Енжіо у фази набухання нирок, зелений конус, розпускання бутонів.

Яблуневий квіткоїд


У період набухання нирок починає харчуватися їх вмістом. У фазу розпускання бутонів самки відкладають у них яйця, внаслідок чого бутони не зацвітають, буріють та засихають. Відкладання яєць відбувається протягом 10-20 днів. При сильному заселенні ушкоджує до 80% бутонів яблуні та до 30% груші. Для захисту застосовують препарати Актора та Енжіо у фази набухання нирок, зелений конус, розпускання бутонів, рожевий бутон.
< p>Яблуневий кліщ
< /p>

Кліщі (бурий плодовий, глід, грушевий галовий), личинки яких починають відроджуватися в період розпускання нирок. Личинки та дорослі кліщі висмоктують сік із нирок та листя. Залежно від виду шкідника розвиваються від 4 до 12 поколінь. Шкодять усім плодовим культурам. Для захисту застосовують новий препарат Вертимек або Тіовіт Джет - до цвітіння, після цвітіння і при сильному заселенні в період вегетації. При обробці груші препаратом Вертимек у фазу висування бутонів – перед цвітінням забезпечується її захист проти грушевої мідяниці та грушевого головного кліща.

Яблуневий пильщик (Трач)


Яблуневий пильщик (Трач) з'являється на початку цвітіння. Одна личинка може зашкодити до 6 плодів. Найбільша шкідливість проявляється при слабкому цвітінні, втрачається практично весь урожай. Пошкодження пильщиком схожі на ушкодження яблонною плодожеркою. Для захисту препарати Актора та Енжіо застосовують до і після цвітіння.

Зелена яблучна попелиця та сіра попелиця


Зелена яблучна тля починає шкодити після розпускання бруньок і продовжує протягом вегетації. Личинки висмоктують сік із молодих пагонів та листя. Особливо сильні ушкодження завдають молодим насадженням. Для захисту застосовують препарати Актора та Енжіо при перших ознаках появи шкідника.

Яблунева плодожерка


Яблунева плодожерка. Залежно від кліматичної зони розвиваються 1-3 покоління шкідника. Харчуються гусениці м'якоттю і насінням плодів. Літ метеликів і початок відкладання яєць починаються після закінчення цвітіння пізніх сортів яблук Для захисту застосовують препарати Матч.

Дешевше може бути лише підробка!

Побойтесь підробок! Щоб уникнути придбання фальсифікованого продукту, радимо купувати препарати у спеціалізованих магазинах з продажу засобів захисту рослин і насіння, таких як ТКЦ «Зелений Світ» , Перелік магазинів ви знайдете на сайті: https://mirsemyan.com.ua/ru/contacts.htm< /a>

З питань застосування та придбання препаратів звертайтеся до консультаційного центру mailto: office@mirsemyan.com.ua

Прованто Максі (Конфідор Максі) - КЛАСИКА захисту саду та городу шкідників
Здоровий врожай огірків та томатів на столі
Як застосовувати добрива?