Захист саду та городу від хвороб препаратами Syngenta Частина 2

Захист саду і городу від хвороб  від Syngenta

 

Що таке фунгіцид?

Фунгіциди, тобто фунгіцидні засоби захисту рослин, захищають посіви від хвороб.  Дія фунгіцидів може бути як профілактичною, так і лікувальною або виснажливою для збудників грибкових захворювань. Завдяки використанню фунгіцидів , які є безпечними для сільськогосподарських культур , ви маєте можливість отримати високі та здорові врожаї.

 Фунгіциди  знищують вже наявні грибкові хвороби та пригнічують їх розвиток, також запобігають утворенню нових. Профілактично вони створюють захисний шар, використовуючи  фунгіциди ви зменшите ризик появи грибків на ваших рослинах. При цьому фунгіциди безпечні для посівів і не пошкоджують їх. Тому вони стануть ідеальними заходами для фермерів, які хочуть забезпечити ефективний захист і бути в безпеці.

Захисні препарати використовують з метою профілактики, превентивно. Зазвичай це контактні препарати, вони залишаються на поверхні листка, не потрапляючи у середину . Такі препарати не діють на збудників хвороби, які потрапили всередину листка. Розчин контактного препарату повинен рівномірно і повністю покривати рослину.  Молоденькі пагони, які відростають не будуть захищені. Терміни між обробками скорочуються, якщо мають місце часті  опади.

Якщо грибок уже проник у рослину, то необхідно використовувати лікувальні фунгіциди з трансламінарною і системною властивістю. Такі препарати пригнічують або припиняють розвиток грибка в рослині. Трансламінарна властивість — це властивість препарату проникати через зовнішній шар листка. Препарат накопичується у внутрішніх тканинах листка і залишається там, не даючи розвиватися збуднику хвороби. Препарати з трансламінарною властивістю володіють захисним і лікувальним ефектом.

Системна властивість — це властивість препарату проникати через зовнішній шар листка, поширюватися у його тканинах і рухатися в напрямках появи молодих  пагонів. Ці препарати володіють чималим лікувальним ефектом, тому останнім часом дуже поширилося застосування комбінованих препаратів системно-контактної дії.

Щоб забезпечити якісний захист культурних рослин та отримати максимальний потенціал урожайності, всі фунгіциди треба застосовувати профілактично — до появи видимих симптомів захворювання або в крайньому разі при перших ознаках розвитку хвороб.

Скор 
Скор - неперевершений системний препарат для захисту плодових культур (яблуні та груші) від парші, а також персика від кучерявості листя. Препарат має надзвичайно сильну лікувальну (5 діб) та профілактичну (8–10 діб) дію проти збудників хвороб.
Швидко швидко (протягом 30 хвилин) проникає в рослину і проявляє біологічну активність незалежно від погодних умов. Біологічна активність препарату дозволяє зберегти зелений листовий апарат до пізньої осені, завдяки чому велика кількість пластичних речовин накопичується у почках та плодових формуваннях.
Швидкість виліковує та забезпечує додаткове кількість плодових формувань (30 % і більше), що суттєво збільшує врожай наступного сезону. При дотриманні рекомендацій препарат гарантує врожай висококласних плодів (до 90 %), що значно покращує економічну ефективність його застосування. Малотоксичний, безпечний для людей та довкілля (ЛД>2000 мг/кг).
Максимальна кількість обробок – 3 за сезон.
Термін очікування після обробки: яблуня, груша – 30 днів; картопля, томати - 14 днів.
Застосування

Пакет 2 мл розвести в 10 л води для обприскування плодових насаджень із розрахунку 2 л робочого розчину на молоде дерево, 5 л — на плодоносні середнього віку дерево.
СУМІСНІСТЬ. Сумісний з більшістю фунгіцидів та інсектицидів на відповідних культурах при збіганні термінів обробки. За сильного ураження мучнистою росою плодових культур додаватиме фунгіцид Топаз. Слід дотримуватися інтервалу між обробками в 10-12 днів. Кількість обробок та інтервалів між ними залежать від прогнозу розвитку хвороби та сприятливих для розвитку патогену погодних умов. Щоб уникнути проявів резистентності, після дворазової обробки препаратом Скор наступні обробки слід проводити препаратами інших хімічних груп.
При обприскуванні сортів яблунь, чутливих до ураження мучнистою росою, додавати препарат Топаз або Хорус.
Тіовіт Джет — контактний фунгіцид-акарицид для захисту плодових культур та винограду від мучнистої роси та кліщів. Діюча речовина препарату – високоякісна сірка у вигляді гранул, які диспергуються. На відміну від колоїдної сірки, Тіовіт Джет бездоганно розчиняється, утворюючи однорідну стійку суспензію, та добре утримується на обробленій поверхні. Вплив на шкодочинний об'єкт виявляється у порушенні низки процесів життєдіяльності клітин патогену за рахунок виділення сірки. Належати до класу малотоксичних препаратів (ЛД50>3000 г/кг).
Максимальна кількість обробок за сезон – 4.
Термін очікування після обробки: огірки - 14 днів; яблуня, груша, виноградники – 30 днів; капуста - 1 день.
Застосування 
Розчин готувати згідно з таблицею.
На виноградниках профілактичну обробку проводять 0,5-відсотковим розчином двічі перед цвітінням з інтервалом 8–10 днів, лікувальну — за перших ознак хвороби 0,5-відсотковим розчином двічі з інтервалом 8 днів. У садах профілактичну обробку проводять 0,25–0,5-відсотковим розчином до та після цвітіння з інтервалом 10–14 днів, лікувальну — 0,5-відсотковим розчином при перших ознаках хвороби.
Не використовуйте Тіовіт Джет раніше ніж через 14 днів після застосування препаратів на олійній основі! Не проводьте обробки по вологому листю! При змішуванні з фосфорорганічними препаратами слід обов'язково перевіряти на сумісність. Не робити суміші з добривами. Не застосовувати у період посухи. Припиніть обробку до того, як плоди почнуть набирати характерного забарвлення! Побічна дія на кліщів (при нормі 80 г на 10 л води). За температури вище ніж 25 °С слід використовувати мінімальну норму витрат препарату.
Застереження (для запобігання виникненню фітотоксичної дії препарату):
- не обробляти по вологому листю;
- не змішувати з препаратами, які мають лужну реакцію;
- не використовувати Тіовіт Джет 80 WG ст. м. раніше, ніж 14 днів до та після застосування препаратів на олійній основі.

Топаз — спеціальний високоселективний системний фунгіцид проти мучнистої роси, що має сильну лікувальну (3 доби) та профілактичну (7–8 діб) дію, що забезпечує надійний захист культур від мучнистої роси.
У Топазу широка реєстрація: препарат застосовують на чорній смородині та інших ягідних культурах, овощах (огірках), плодових та декоративних культурах, винограді. Надзвичайно ефективний за високих температур, тобто за умів, сприятливих для розвитку мучнистої роси. Топаз має сильну трансламінарну та системну дію, завдяки чому поширюється по рослині та забезпечує тривалу захист. Препарат належить до малотоксичних (ЛД50>3000 мг/кг). Безпечний для користувачів та довкілля.
Обов'язково обприскувати сорти яблук, чутливі до ураження мучнистою росою.
Максимальна кількість обробок: яблуня – 3; ягідники, огірки - 2 за сезон.
Термін очікування після обробки – 20 днів.
Застосування

Робочий розчин готується відповідно до норм (див. таблицю). Потрібну кількість пакетів (кратно нормі — упаковка 3 мл) розвести в 10 або 5 л води (залежно від потреби) для приготування робочого розчину.
Норма витрат робочої рідини: молоді дерева — 2 л/дерево; плодоносні середнього віку.

Хорус 

Хорус — надзвичайно ефективний з унікальним механізмом дії фунгіцид проти збудників таких хвороб, як парша, борошниста роса, моніліоз. Крім того, препарат надійно діє при низьких температурах (+5°С), має трансламінарну і контактну дії. Останнє обприскування перед збиранням урожаю суттєво покращує лежкість плодів у сховищах. Знижує втрати від гнилей на 30–40 %. Хорус надзвичайно ефективний проти моніліального опіку кісточкових (вишня, абрикос, слива, алича, черешня) та кучерявості листя персика. Препарат має високу ефективність проти різних видів гнилей плодів, ягід і винограду. Лікувальна дія — 2 доби, захисна — 10–12 днів. Безпечний для бджіл, корисних комах і довкілля. Належить до малотоксичних препаратів (ЛД50>2000 мг/кг). Застосування препарату у фазі розпукування бруньок і рожевого бутона гарантує високу ефективність наступних фунгіцидних обробок.

Максимальна кількість обробок за сезон: полуниця — 2; вишня, черешня, абрикос, виноград — 3; яблуня, груша, слива — 4.

Термін очікування після обробки: полуниця, виноград — 7 днів; кісточкові й зерняткові — 30 днів.

Норма витрати робочої рідини: молоді дерева — 2 л/дерево, плодоносні дерева середнього віку — до 5 л/дерево, виноград — 2 л/кущ, полуниці — до 5 л/сотку.

Застосування

Сумісний з більшістю фунгіцидів та інсектицидів на відповідних культурах при збіганні термінів обробки. Оптимальні строки застосування на плодових: від фази зеленого конуса до цвітіння при температурі від +5 до 10 °С. Для забезпечення найкращого захисту листя і плодів від парші, борошнистої роси, кучерявості листя персика наступні обробки краще проводити триазоловими препаратами Скор і Топаз або їх сумішшю з препаратом Хорус. Обробки перед збиранням урожаю значно покращують якість продукції при зберіганні.

Наша компанія є офіційним дистриб'ютором світових компаній-виробників засобів захисту рослин "BAYER" та "SYNGENTA".

Список магазинів ви знайдете на сайті: тут

З питань застосування та придбання препаратів звертайтесь до консультаційного центру ДП «Світ Насіння» за телефоном:

+380 352 420 400
+380 676 752 493
+380 508 868 733
+380 992 871 501
+380 736 798 801
+380 676 798 801
+380 676 798 802
Для оптових покупців: office@mirsemyan.com.ua
Комплексні добрива без хлору- Compo Expert - NovaTec
Як захистити сад від шкідників навесні. Захист саду препаратами Syngenta
Агротехніка вирощування розсади Тютюну