Як застосовувати добрива?

Добрива та  їхнє застосування

Усім відомо, що рослини забирають з ґрунту поживні речовини і він виснажується, тому потрібно відновлювати родючість ґрунту. Отже землеробство без добрив – неможливе, тому , добрива є важливою складовою рослинництва і запорукою хорошого урожаю. Розглянемо основи мінерального живлення .

Мінеральні добрива - це неорганічні сполуки, які містять поживні елементи. Вони впливають на ґрунт: збагачують його елементами живлення та стимулюють мікробіологічні процеси.

Добрива поділяють на прості, де є один поживний елемент, комплексні – це кілька елементів та мікродобрива.

Азотні - аміачна селітра, нітрати амонію, натрію, кальцію, сульфат амонію, сечовина.

При інтенсивному землеробстві швидко виснажується нітроген , тому необхідним є внесення азотних добрив.

Фосфорні - суперфосфат, сульфоамофос, кісткове та фосфоритне борошно.

Фосфор необхідний рослинам безперервно. При ранніх внесеннях сприяє розвитку кореневої системи, пізніше — допомагає накопиченню цукрів в рослині.

Калійні - хлорид калію, сульфат калію, калійна сіль.

Калій допомагає рослині формувати квітку і плоди, зміцнює коріння, уповільнює хвороби рослин і є життєво необхідним для фотосинтезу. Також він покращує колір і зовнішній вигляд плодів, їх текстуру, розмір і форму. Збільшується кількість вітамінів та цукру, лежкість плодів і терміни їх зберігання. При нестачі калію листочки рослини жовтіють і буріють по краях, а потім відмирають

Комплексні -  амофос, калійна селітра, магній-амоній фосфат.

Азот (N), фосфат (P) та калій (K) об'єднують у складних добривах NPK, які забезпечують урожай двома чи трьома основними поживними речовинами одночасно.

Складно-змішані - нітрофоска, нітроамофоска, поліфосфати, азофоска, карбоамофосфати.

Мікродобрива - молібден, бор, мідь, марганець, кобальт, цинк.

Збільшення вашого врожаю наполовину залежить від мінерального живлення рослин та грунту.

Усі добрива швидко засвоюються рослинами, в них доступна ціна , універсальні у використанні, підвищують рівень врожаю, покращують зовнішній вигляд рослин , захищають від шкідників і хвороб та зручні у використанні.

Мінеральне живлення корисне, але перед внесенням необхідно звернути увагу на склад ґрунту, потребу в мікроелементах та період застосування. Добрива можна вносити перед сівбою, в весняний та осінній період року, і під час сівби. Розрізняють кислотні, лужні та нейтральні добрива. Вони можуть бути рідкими, гранульованими і порошкоподібними. Рідкі краще не зберігати при температурі менше 7 °С і не більше 35 °С.

Внесенням добрив ми впливаємо на процеси обміну речовин і підвищуємо обсяги накопичення білків, крохмалю й сахарози. Завдяки активним речовинам рослина адаптовується до стресу, протистоїть несприятливим умовам. 

Остерігайтесь підробок! Щоб уникнути придбання фальсифікованого продукту, радимо купувати препарати у спеціалізованих магазинах із продажу засобів захисту рослин та насіння, таких як ТКЦ «Зелений Світ»

Наша компанія є офіційним дистриб'ютором світових компаній-виробників засобів захисту рослин «BAYER» та «SYNGENTA».

Перелік магазинів ви знайдете на сайті: тут

З питань застосування та придбання препаратів звертайтесь до консультаційного центру ДП «Світ Насіння» за телефоном:

+380 352 420 400
+380 676 752 493
+380 508 868 733
+380 992 871 501
+380 736 798 801
+380 676 798 801
+380 676 798 802
Для оптових покупців: office@mirsemyan.com.ua
Сприятливе сусідство овочів на грядках та городі
Стадії обприскування дерев Що таке коккомікоз і як його перемогти?
Фунгіцид Магнікур Нео (Консенто) – ефективний захист від патогенних грибків