SESVanderHave: лідерство зобов’язує….



SESVanderHave: лідерство зобов’язує….

SESVanderHave займається селекцією лише однієї культури — цукрових буряків. Вона є світовим лідером у цій галузі, охоплюючи біля 35% світового ринку та пропонуючи більше 360 гібридів для 60 країн світу. Підрозділ «Сесвандерхаве-Україна» на українському ринку почав працювати у 1993 році. 2008 року було відкрито насіннєвий завод у с. Гоголів Броварського району Київської області. В нашій країні ця компанія займає 40% ринку насіння цукрового буряку.

Бізнес SESVanderHave

Створення нових гібридів – дуже складний та наукоємний процес. Компанія SESVanderHave має повний цикл виробництва насіння цукрового буряку, включаючи наукові дослідження, власну селекцію, насінництво та переробку. Наукові дослідження по створенню гібридів проводяться  у головному центрі у м. Тінен в Бельгії, а також у Франції, Нідерландах та інших країнах. Інноваційний Центр «Сесвандерхаве» (СВІЦ) являє собою новітній фітотрон з лабораторіями молекулярної біології, фітопатології, інбридингу, гібридизації та ін. Його будівництво коштувало компанії 20 мільйонів євро, а щоб уявити масштаби цього центру скажемо, що лише площа теплиць становить більше 13’000 м². Тут моделюють різні кліматичні, ґрунтові, географічні умови, характерні для різних частин світу і завдяки цьому створюють гібриди, які максимально підходять для тих чи інших бурякосійних країн. Інноваційний та ґрунтовний підхід у створенні гібридів в поєднанні з багаторічним досвідом і дозволяють компанії бути світовим лідером у селекції насіння цукрових буряків.

 Компанія має чотири надсучасні насіннєвих заводи: у Бельгії, в Україні, Росії та Туреччині. Бельгійський завод орієнтований на замовників з усього світу, а три інші – спеціально побудовані для задоволення потреб цих конкретних країн. Наявність заводів дозволяє виконувати будь-які побажання замовників насіння. «Сесвандерхаве-Україна» також має понад 400 га полів в Одеській області, на яких вирощується насіння із строгим дотриманням технологічних карт. Насіння проходить державну реєстрацію, а усі нові гібриди одночасно з державними випробуваннями обов’язково перевіряються на спеціальних полігонах найбільших агрохолдингів, що дає змогу об’єктивно їх оцінити та прискорити впровадження у виробництво.

Зайве й писати, що стандарти якості компанії дуже високі та, звісно, єдині для усього світу – насіння, яке призначене для ЄС такої ж якості, як і насіння для України, Китаю чи Туреччини. Компанія щорічно реалізує більше 1,7 мільйона посівних одиниць комерційного насіння у країни Європи та Америки, а також сотні тонн спеціального посівного матеріалу в країни Азії і Африки.

Мельник Олександр Павлович, генеральний директор ТОВ «Сесвандерхаве-Україна»:

«SESVanderHave є світовою компанією, яка займається виключно селекцією цукрових буряків. У компанії є повний цикл створення гібридів, в тому числі власна геноплазма. Усі гібриди створюються в Тінені (Бельгія), де компанія має потужний дослідницький центр, у нас би сказали – науково-дослідний інститут. Ми є лідером ринку як у світі, так і в Україні. В Україні нашими клієнтами є усі великі агрохолдинги, до прикладу, «Астарта» засіває нашими гібридами більшість полів з цукровим буряком. Насіння SESVanderHave є відмінної якості, ми можемо задовольнити бажання будь-якого клієнта за кожним з параметрів, які для нього важливі, будь це стійкість до хвороб, посухи, цукристість чи врожайність. В Тінені спеціально працюють над виведенням гібридів, які найбільше підходитимуть для різних ґрунтово-кліматичних зон. Як я уже казав, якість насіння – першокласна, вона відповідає найстрогішим стандартам ЄС, і в Україні до приходу нашої компанії такого насіння не було. Правда, і працюємо тут ми уже 25 років. Наразі в Україні працює сучасний насіннєвий завод,  і у нас є понад 400 гектарів полів, на яких ми вирощуємо насіння, що за якістю  не поступається  вирощеному  в Італії, адже у нас кращі умови на час обмолоту насінників і дуже строгий контроль. За багато років роботи «Сесвандерхаве-Україна» зарекомендувала себе надійним партнером. Ми постійно працюємо над тим, щоб запити ринку наша компанія задовольняла якнайповніше.

У січні 2018 року Україна отримала дозвіл на  приєднання до схем вирощування насіння цукрових та кормових буряків ОЕСР, аби повноправно брати участь в міжнародній торгівлі. Тож в наших планах на 2018 рік є початок експорту до країн ЄС насіння, яке вирощене в Україні. Потрібно розуміти, що хоча розробка гібридів і різноманітні наукові дослідження проводяться в Тінені (наші клієнти можуть навіть відсилати туди уражені екземпляри буряків для визначення збудників та отримання рекомендацій по  вирішенню проблеми), але насіння вирощується в різних країнах. В тому числі і в Україні. Ми вирощуємо насіння, а на нашому заводі, який до речі, є одним із найсучасніших у світі, ми проводимо його підготовку. Вирощування насіння вимагає дотримання складної технології – необхідне рясне зрошення, захист від шкідників та хвороб, спеціальні заходи для забезпечення цвітіння рослин, їх перезимівлі та ін. Насіння, вирощене в Україні, проходить перевірку відповідності високим стандартам компанії. В Україні ми продаємо лише добре акліматизовані тут гібриди, а оскільки природні умови багатьох країн ЄС є схожими, ми і хочемо експортувати туди українське насіння SESVanderHave. Треба сказати, що «Сесвандерхаве-Україна» в структурі всієї компанії має значну самостійність, і ми є одним із найбільших її підрозділів, а експорт лише підтвердить як високу якість українського насіння, так і ще більше підніме наш статус перед материнською компанією, чому ми теж будемо дуже раді».

Насіння цукрових буряків – для будь­якого господарства

SESVanderHave має широку лінійку продукції, яка повністю покриває запити ринку. Кожен аграрій зможе вибрати те, що йому потрібно: будь це урожайність, цукристість, стійкість до тих чи інших хвороб , толерантність до посухи, стресостійкість. В Україні, Бельгії, Франції і в Нідерландах офіційні випробування постійно підтверджують, що гібриди цукрових буряків селекції SESVanderHave займають лідерські позиції серед інших за продуктивністю, також вони є кращими за стійкістю до кореневих гнилей, а одним із останніх досягнень селекціонерів компанії є створення сортів із подвійною толерантністю до ризоманії і нематоди («ФлексФілд»), а також одночасно до ризоманії і ризоктонії. Є і сорти цукрових буряків із дуже високим рівнем резистентності до церкоспорозу. Завдяки наявності в Україні заводу компанія може робити протравлення за бажанням клієнта, а також поставляти насіння в більш короткі терміни аніж конкуренти.

Серед гібридів SESVanderHave є багато цікавих новинок.
Гыбрид  «Крокодил», що у свій час зробив фурор у буряківництві, э лідером в Україні в 2015 році. Його потенціал урожайності – 110 т/га і більше. За час вирощування гібрид виявив високу стійкість до ризоманії, борошнистої роси та стеблування. Відноситься до нормально-цукристого типу буряків.

Гібрид «Бакара» показує високу продуктивність навіть при наявності нематоди та при сильній ризоманії. Стійкий до церкоспорозу, борошнистої роси, іржі, рамулярії. Варто відзначити, що за даними Французького Технічного Інституту цукрових буряків (І.Т.В.) Бізон був найпродуктивнішим на неуражених ґрунтах серед гібридів, рекомендованих два роки і більше. У 2011 році він зайняв перше місце за  за якістю росту рослин.

Гібрид «Імпакт» відзначається дуже великим виходом цукру з коренеплодів, стійкий до ризоманії та борошнистої роси, толерантний до церкоспорозу. Коренеплід широко-конічної форми, добре заглиблений у ґрунті. Рекомендовано, щоб густота посівів складала понад 100 тисяч рослин на гектар, аби уникнути надто великих розмірів коренеплодів.

«Шайєн» відзначається високою врожайністю коренеплодів, високою цукристістю при пізньому збиранні, стійкістю до ризоманії та борошнистої роси, середньою толерантністю до церкоспорозу і рамулярії. Його коренеплід крупний, конічної форми, повністю заглиблений у ґрунті. Добре зарекомендував себе при пізньому збиранні – тоді в його коренеплодах є особливо багато цукру.

Гібрид «Верді» придатний до збирання у жовтні. Стійкий до церкоспорозу, борошнистої роси,толерантний до рамулярії. Коренеплід цього гібриду конічної форми, повністю заглиблений у ґрунті. Він показав високу продуктивність у порівнянні із стандартом у всіх зонах бурякосіяння України.

Аргумент – ще один гібрид, який вдало поєднує в собі високу цукристість, високий вихід цукру та високу продуктивність буряків. До прикладу, у 2016 р. врожайність коренеплодів цього гібриду у виробничих посівах СГК «Вознесенськоє» Жабінковського району в Білорусі становила 88 т/га. Гібрид характеризується значною стійкістю до стеблування, церкоспорозу і ризоманії. Ще варто відзначити, що він швидко змикає рядки, а в подальшому, коренеплоди середньозанурені у ґрунті добре очищаються від ґрунту під час копання.

Гібрид Боа відзначається дуже доброю стійкістю до ризоктонії та ризоманії. Вибір цього гібриду гарантує вам отримання високої врожайності та цукристості коренеплодів. Стійкий до посухи та стеблування. Також відмічена відмінна лежкість коренеплодів Боа. Призначений він для середніх та пізніх строків збирання.

Пітбуль –  ще одна новинка компанії SESVanderHave. В Україні він є кращим серед відомих NeT гібридів. Гібрид дуже стійкий до цистоутворюючої бурякової нематоди, середньостійкий до рамулярії та борошнистої роси. Зануреність його коренеплодів у ґрунті – 87%. Рекомендований для середніх та пізніх строків збирання, лежкість коренеплодів теж дуже хороша.

Панда є гібридом, який є дуже стійкий до ризоманії та церкоспорозу, а також варто відзначити його чудову толерантність до хвороб коренеплоду. У період випробування в Україні врожайність перевищила 114 т/га. Відзначено середню стійкість до рамулярії та борошнистої роси і високу –  до ризоманії і церкоспорозу. Заглибленість коренеплодів у ґрунті – 95%. Економно споживає воду, рекомендований для ранніх та середніх строків збирання.

Гібрид Анаконда є дуже стійким до хвороб листя. Також стійкий до стеблування, церкоспорозу, борошнистої роси та ризоманії. Варто відзначити дуже добру толерантність даного гібриду до хвороб коренеплоду. У період випробування в Україні рекорд врожайності склав 102 т/га.  На поливі показав найкращу продуктивність. Було відзначено і хорошу технологічність при переробці. Призначений цей гібрид для ранніх та середніх строків збирання.

Треба сказати, що у SESVanderHave  завжди був вражаючий вибір гібридів і, як ми бачимо, компанія  постійно розвиває свої продукти. У цьому році у державному сортовипробуванні буде 9 гібридів. Що ж, лідерство дійсно зобов’язує.

 Купувати гібриди слід у офіційного дистриб'ютора SESVanderHave  а також в мережі ТКЦ «Зелений Світ», щоб уникнути придбання фальсифікованого продукту.

Наше підпиємство є офіційним дистриб'ютором компанії SESVanderHave 
З питань придбання насіння звертайтеся в консультаційний центр ДП «Світ Насіння» за телефонами
:

+38 0352 420 400
+38 067 675 24 93
+38 050 886 87 33
+38 099 287 15 01
+38 073 679 88 01
+38 067 679 88 01
+38 067 679 88 02

Попередники овочевих культур
Комплексні добрива без хлору- Compo Expert - NovaTec
Перець солодкий, як вирощувати, де купити насіння та догляд за рослиною