Захист саду та городу від хвороб препаратами Syngenta Частина 1

Захист саду і городу від хвороб  від Syngenta

Що таке фунгіцид?

Фунгіциди, тобто фунгіцидні засоби захисту рослин, захищають посіви від хвороб.  Дія фунгіцидів може бути як профілактичною, так і лікувальною або виснажливою для збудників грибкових захворювань. Завдяки використанню фунгіцидів , які є безпечними для сільськогосподарських культур , ви маєте можливість отримати високі та здорові врожаї.

 Фунгіциди  знищують вже наявні грибкові хвороби та пригнічують їх розвиток, також запобігають утворенню нових. Профілактично вони створюють захисний шар, використовуючи  фунгіциди ви зменшите ризик появи грибків на ваших рослинах. При цьому фунгіциди безпечні для посівів і не пошкоджують їх. Тому вони стануть ідеальними заходами для фермерів, які хочуть забезпечити ефективний захист і бути в безпеці.

Захисні препарати використовують з метою профілактики, превентивно. Зазвичай це контактні препарати, вони залишаються на поверхні листка, не потрапляючи у середину . Такі препарати не діють на збудників хвороби, які потрапили всередину листка. Розчин контактного препарату повинен рівномірно і повністю покривати рослину.  Молоденькі пагони, які відростають не будуть захищені. Терміни між обробками скорочуються, якщо мають місце часті  опади.

Якщо грибок уже проник у рослину, то необхідно використовувати лікувальні фунгіциди з трансламінарною і системною властивістю. Такі препарати пригнічують або припиняють розвиток грибка в рослині. Трансламінарна властивість — це властивість препарату проникати через зовнішній шар листка. Препарат накопичується у внутрішніх тканинах листка і залишається там, не даючи розвиватися збуднику хвороби. Препарати з трансламінарною властивістю володіють захисним і лікувальним ефектом.

Системна властивість — це властивість препарату проникати через зовнішній шар листка, поширюватися у його тканинах і рухатися в напрямках появи молодих  пагонів. Ці препарати володіють чималим лікувальним ефектом, тому останнім часом дуже поширилося застосування комбінованих препаратів системно-контактної дії.

Щоб забезпечити якісний захист культурних рослин та отримати максимальний потенціал урожайності, всі фунгіциди треба застосовувати профілактично — до появи видимих симптомів захворювання або в крайньому разі при перших ознаках розвитку хвороб.

Фунгіцид  з винятковими лікувальними властивостями, який є незамінним помічником садівника-городника . Можна використовувати на суниці, винограді й газоні.

Застосування

Переваги препарату:

• Профілактична, лікувальна і захисна дія на всіх стадіях розвитку хвороби

• Проти широкого спектра хвороб для захисту винограду,  газону , суниці

• Повністю контролює ключові хвороби на газоні в період росту

• Має високу дію , завдяки подвійній дії активних інгредієнтів

• Тривалий період захисту

Особливості препарату:

• Обприскування найкраще проводити профілактично або при появі перших ознак хвороби

• Лікувальна дія триває  до трьох днів

• Дві діючі речовини , одна з них природнього походження

• Стимулює рослини і підвищує врожайність

• Не стікає з рослини

• Не обробляти по вологій поверхні листя і за три години до появи опадів

Амістар Голд можна змішувати з іншими пестицидами на відповідній культурі. Але в кожному конкретному випадку слід перевіряти препарати на сумісність. Сумісний із більшістю інсектицидів на відповідних культурах при збіганні термінів очікування

Застосовувати при температурі не вище за +25 °С. Робочий розчин треба використати протягом доби після приготування. Допомагає рослинам протистояти складним погодним умовам

Спосіб застосування: 10–12 мл препарату розраховано для приготування 8–10 л робочого розчину. Перед застосуванням збовтати флакон. Розчин готувати безпосередньо перед початком обприскування.

Квадріс - це унікальний фунгіцид , який має системну, профілактичну, лікувальну, викорінювальну дію і трансламінарну властивість. Лікувальна дія триває дві  доби, це дає можливість знищити збудника хвороби під час інкубаційного періоду. Викорінювальна дія дозволяє зупинити поширення інфекції й розвиток хвороби на ділянці. Єдиний препарат, який захищає овочеві культури від усіх основних хвороб: борошнистої роси, фітофторозу, макроспоріозу, несправжньої борошнистої роси, плямистостей та ін. Квадріс не тільки дозволяє захистити і вилікувати рослини, а й подовжує на 2–3 тижні плодоношення культур. Застосування в період збирання овочів суттєво покращує їх зберігання у сховищах і домашніх умовах. Препарат належить до малотоксичних (ЛД50>2000 мг/кг). Нетоксичний для бджіл, безпечний для користувача й довкілля. Тривалість захисної дії — 12–14 днів.

Термін очікування після обробки: огірки, томати — 5 днів; картопля, капуста — 7 днів; цибуля — 14 днів.

Максимальна кількість обробок за сезон: капуста — 1; цибуля, картопля — 2; огірки, томати — 3.

Дозволяється обприскувати рослини тричі за сезон, але не більше, ніж двічі поспіль.

Застосування 

Сумісний з більшістю інсектицидів та фунгіцидів на відповідних культурах при збіганні термінів обробки. Рекомендується використовувати в комплексній системі захисту з фунгіцидами Ридоміл Голд, Топаз, Ревус Топ, Скор. Суттєво підвищується фунгіцидна ефективність при застосуванні двічі поспіль, але не допускати трьох обробок підряд. Оптимальна концентрація робочого розчину: виноград — 0,1 %, овочі — 0,15–0,25 %.

Щоб запобігти виникненню резистентності та отримати високу ефективність захисту овочевих культур, слід чергувати обприскування Квадрісу такими препаратами, як Топаз, Ридоміл Голд або застосовувати бакові суміші з іншими.

Міравіс — надійний засіб для запобігання резистентності до основних збудників грибкових хвороб завдяки використанню унікальної молекули Адепідин, яка не має аналогів на ринку.

 Діюча речовина препарату Міравіс майже повністю абсорбується рослиною протягом 1 години. Потрапляючи на рослину, адепідин рівномірно розподіляється в тканинах листка і пересувається акропетально, крім того, чимала його кількість міцно зв’язується з восковим шаром і не змивається опадами. Такий розподіл діючих речовин зумовлює тривалу фунгіцидну активність і високу ефективність Міравіс.

Особливості застосування продукту

1. Унікальний широкий спектр контролю захворювань на плодових культурах.

2. Для потрібного ефекту фунгіцид рекомендується застосовувати профілактично або при перших ознаках розвитку хвороби. Профілактичне внесення забезпечує тотальний контроль захворювань рослини в критичний період.

3. Потрапляючи на рослину, діюча речовина рівномірно розподіляється і пересувається у тканинах листка та частково зв’язується з восковим шаром і не змивається опадами. Рослина майже повністю поглинає діючу речовину препарату Міравіс протягом 1 години.

4. Тривалість захисного періоду залежить від ступеня інфікованості рослин на момент обробки, фази вегетації рослини і може становити 10–14 днів.

5. Рекомендується чергувати Міравіс із фунгіцидами інших хімічних груп (Скор, Хорус) або з контактними фунгіцидами.

6. Препарат можна змішувати з іншими загальновживаними пестицидами на відповідній культурі.

Тривалість захисного періоду залежить від норми продукту, термінів застосування препарату, ступеня інфікованості рослин на момент обробки і може становити від 10–14 днів.

Щоб досягнути кращого ефекту, фунгіцид рекомендується застосовувати профілактично або при перших ознаках розвитку хвороби.

Застосовувати профілактично або в період початку зараження рослини ключовими патогенами.

Рекомендується чергувати використання  з фунгіцидами інших хімічних груп (Скор, Хорус, Ревус Топ, Квадріс) або з контактними фунгіцидами.

Якщо в системах захисту саду більше як 12 фунгіцидних обробок, максимальна кількість застосувань препаратів із групи SDHI - не більше 4х разів за сезон, згідно з рекомендаціями FRAC.

Препарат можна змішувати з іншими загальновживаними пестицидами на відповідній культурі. Сумісний із більшістю фунгіцидів та інсектицидів. У кожному конкретному випадку слід проводити тести на сумісність.

Оптимальна температура застосування +12...24 °С.

Головні переваги препарату:

•    Найвищий біохімічний потенціал серед класу SDHI продуктів

•    Містить унікальний карбоксамід із хімічної групи N-метокси-піразол-карбоксамідів

•    Новий унікальний механізм дії

•    Тривалий захист від ключових хвороб

•    Трансламінарний ефект із локально-системною дією, що забезпечує пролонгований захист

•    Основа антирезистентної стратегії — унікальний партнер для бакових сумішей

•    Неперевершена стійкість до змивання опадами

•    Ефективний у складних погодних умовах до +35 °С та при вологості понад 80 %

•    Не викликає фіто токсичності

Застосування
Ревус Топ 500 SC. — новий фунгіцид для захисту томатів і картоплі від основних хвороб. Містить дві діючі речовини — мандіпропамід і дифеноконазол. Одну з діючих речовин — мандіпропамід — частково поглинає листова поверхня, яку він захищає з обох боків, а частково він залишається у восковому шарі листка. Така властивість цієї діючої речовини забезпечує тривалий захист від ураження фітофторозом (до 14 днів) і високу стійкість до змивання опадами. Друга діюча речовина — дифеноконазол — системна, її швидко поглинає листова поверхня і вона розноситься по рослині. Дифеноконазол має сильні лікувальну й профілактичну дії проти альтернаріозу, що запобігає виникненню хвороби навіть після ураження.

Крім дії на альтернаріоз і фітофтороз, Ревус Топ 500 SC, к. с. має сильну додаткова дію на ризоктоніоз, септоріоз й окремі інші хвороби. Застосовують Ревус Топ 500 SC, к. с. у кінці цвітіння і на початку бульбоутворення картоплі та на початку зав’язування плодів у томатів після препарату Ридоміл Голд.

У цей період уповільнюється активний ріст рослин, триває оновлення листового апарату і виникає загроза поширення розвитку фітофторозу й альтернаріозу.

Максимальна кількість обробок за сезон — 3.

Термін очікування після обробки — 14 днів.

Застосування
Ридоміл Голд— комбінований препарат системної і контактної дії за рахунок діючих речовин металаксилу-М та манкоцебу. Має трансламінарну й системну дію, що дозволяє діючій речовині проникати й поширюватися по всій рослині, захищаючи не тільки вегетативні (листя, стебла), а й генеративні (бульби, плоди, ягоди) частини. Ридоміл Голд має лікувальну, викорінювальну, антиспорулянтну і захисну властивості. Застосовується навіть при початку розвитку хвороби (не більше 5 % уражених рослин). Забезпечує захист картоплі під час зберігання у сховищах. Ридоміл Голд  має тривалий період захисту — 14 днів, що на 4–6 днів довше, ніж в інших препаратів. Належить до класу малотоксичних препаратів (ЛД50>2000 мг/кг). Нетоксичний для бджіл і птахів.

Максимальна кількість обробок за сезон — 3 (але не більше двох поспіль).

Термін очікування після обробки: огірки — 10 днів; картопля, томати — 14 днів; виноградники — 25 днів; цибуля (крім на перо) — 30 днів.

Пакет 25 г розвести в 5 л води або пакет 50 г розвести в 10 л води для приготування робочого розчину, який використовувати згідно з рекомендованими нормами (див. таблицю).

СУМІСНІСТЬ. Сумісний з більшістю інсектицидів та фунгіцидів на відповідних культурах при збіганні термінів обробки. Рекомендується застосовувати в комплексній системі захисту з фунгіцидами Квадріс, Топаз, Скор. У разі виникнення ризику сильного розвитку хвороби витримувати коротші інтервали між обробками (10 днів). Уникати 3 обробок поспіль.

Світч — фунгіцид для захисту від сірої і плодової гнилей та інших хвороб. Препарат містить дві діючі речовини — флудиоксоніл і ципродиніл, які забезпечують подвійний вплив на збудника хвороби та надійний захист рослини. Світч має контактно-проникаючу і профілактично-викорінювальну дію, тому захищає рослину на чотирьох етапах розвитку збудника хвороби: при проростанні конідій, на початку росту міцелію патогена, при проникненні патогена в клітину, а також він зупиняє ріст міцелію в клітині. Використання препарату Світч істотно покращує якість плодів при зберіганні і транспортуванні. У країнах Західної Європи Світч застосовують на капусті, спаржевій квасолі, малині й інших ягідниках. Лікувальна дія — 2 доби, захисна — 10–12 днів. Безпечний для бджіл, корисних комах і довкілля. Малотоксичний, безпечний для людей (ЛД50>3000 мг/кг).

Максимальна кількість обробок за сезон — 2.

Термін очікування після обробки: полуниця — 7 днів; томати, огірки — 10 днів; плодові — 15–20 днів; троянди — 15 днів.

Застосування
 
Пакет 10 г развести в 5–10 л воды для приготовления рабочего раствора.
Обработки проводят дважды за сезон: клубника – первое опрыскивание в начале цветения, второе – после массового цветения; плодовые деревья - за 15-20 дней до уборки урожая с интервалом 7-10 дней; розы –
в начале бутонизации.
Совместим с большинством инсектицидов на соответствующих культурах при совпадении сроков
обработки. Свитч проявляет высокую эффективность против возбудителей гнили: Botrytis,
Penicillium, Aspergillus, Rhizopus, Cladosporium, Alternaria, Trichothecium. Сроки применения:
яблоня, груша, персик – перед уборкой, после града и механических повреждений; земляника
садовая – перед цветением, после массового цветения; виноград - начало смыкания ягод у
гроздья, начало созревания плодов перед уборкой.

Наша компанія є офіційним дистриб'ютором світових компаній-виробників засобів захисту рослин "BAYER" та "SYNGENTA".

Список магазинів ви знайдете на сайті: тут

З питань застосування та придбання препаратів звертайтесь до консультаційного центру ДП «Світ Насіння» за телефоном:

+380 352 420 400
+380 676 752 493
+380 508 868 733
+380 992 871 501
+380 736 798 801
+380 676 798 801
+380 676 798 802
Для оптових покупців: office@mirsemyan.com.ua
Купити насіння Гуртом та в роздріб
Актара — перевірений препарат із новими можливостями
Вибір насіння, Сорт чи Гібрид F1