Серпневі роботи в саду і на городі

Серпневі роботи в саду і на городі. 

Ось,  і серпень прийшов. Останній місяць  літа дає можливість насолодитися своїм садом сповна. Багато дерев уже відплодоносили, на інших дозрівають плоди і робота в саду продовжується.

 В серпні можна обрізати дерева, які вже відплодоносили, прорідити крону, видалити прикореневі пагони. Якщо мають місце рясні дощі, то необхідно почистити землю  від бур’янів біля стовбура і розпушити її.

 Також, на початку місяця, можна провести щеплення . Для кісточкових необхідно підготувати кілька щеп, а для зерняткових достатньо однієї.

 Якщо у вас на ділянці росте виноград, то саме час обрізати верхівки молодих пагонів з верхніми листками. Обрізати необхідно від двадцяти до сорок сантиметрів, залежно від висоти куща. Для обрізання вибирайте не спекотні дні.

 Захистіть свій сад від парші. В цьому вам допоможе найкращий системний фунгіцид Скор, який має лікувальну і профілактичну властивості. Він проникає навіть у важкодоступні місця і виключає зараження молодих пагонів. Скор може застосовуватися на будь яких фазах розвитку рослин. Також Скор сумісний з добривами і іншими препаратами. Не шкодить навколишньому середовищу, збільшує і покращує урожай. Обробку проводять не менше, ніж  за 20 днів до збирання врожаю.

  Якщо у вашому саду ростуть ягідні кущі- малина, аґрус, смородина, то саме час розпушити грунт під ними.
Підживіть їх калійно-фосфорними добривами. Обов’язково слідкуйте за поливом. Кущі малини , які вже відплодоносили, необхідно обрізати.

Завжди слідкуйте за вчасним збором урожаю, а також очищайте землю від падаючих і гнилих плодів. Деревам , які гнуться під вагою плодів, зробіть підпори.

 Серпень ,також, найкращий місяць для посадки полуниці, яка хоче час від часу пересаджуватися і омолоджуватися. Якщо ви посадите її зараз, то вона вспіє прижитися до зими та адаптується до холодів і вже на наступний рік потішить вас солодкою ягодою. Якщо ваші кущі ще молоді і не потребують пересадки, то видаліть усі вуса з кущів.

 Якщо плануєте робити нові насадження дерев, то в серпні необхідно підготувати посадкові ями. Треба внести  в них перегній, перепрілий гній та фосфорно-калійні добрива. Під ягідні кущі яма повинна бути глибиною і в діаметрі до  40-45 см , для великих дерев ( яблуні і груші ) глибина  до 70 см і діаметром до 1 м, для вишні, сливи - глибина становить 60 см і діаметром до 80 см.

З садом розібрались, а тепер йдемо на грядки. Якщо цибуля уже висохла і має покривну луску, то саме час збирати урожай. При цьому необхідно зупинити полив за 14 днів до збору. У кого росте ярий часник, теж повинен зібрати його, але робити це необхідно через тиждень після пожовтіння пагонів. Якщо ви ще не прорідили свої коренеплоди , то  зробіть це зараз, залишивши тільки великі і здорові рослини. В кавунах і динях необхідно видалити зайві завязі, це дасть змогу великим і міцним плодам дозріти. Ближче до кінця серпня можете розмножити багаторічні овочі.

 Також в серпні можна ще посіяти зелень на звільненому місці після ранніх овочів. Сійте тільки ті сорти , які мають короткий термін дозрівання.

 Серпень – останній місяць для видалення непотрібних пагонів у томатах. Обов’язково обробіть кущі помідорів від фітофтори. Допоможуть вам такі препарати як Квадріс,   Ридоміл ГолдРевус Топ.
Щоб покращити зберігання і захистити плоди від сірої та іншої гнилі обробіть томати препаратом  Світч.

Не забувайте вносити добрива і слідкуйте за поливом. Особливого поливу вимагають баклажани. Щоб вони не мали гіркоти , під одну рослину треба лити більше  3 л води.

Яка господиня не має квітника. Тож заглянемо туди.

Маєте сухоцвіти? Серпень саме той час, коли їх зрізають, і підвішують в темному провітрюваному місці суцвіттям вниз, щоб висохли.

В серпні проводять підживлення квітів фосфорно- калійними добривами , а щоб захистити цибулини від холоду, необхідно їх підгорнути на висоту до 20 см. З однорічників можете зібрати насіння, а багаторічні потребують розділення. Можна посадити дворічники і цибулинні рослини. А теплолюбиві рослини саме час підготувати до холодів. Слідкуйте за рододендронами, в серпні їх поражають хвороби, тому все уражене листя необхідно обрізати.

Також в серпні можна закласти новий газон, з обовязковим внесенням добрив до посіву чи після появи сходів висотою до 4 см. Не забувайте його рясно поливати.

Серпень – це час запастися насінням на наступний рік.
Подумайте ,  які сорти вам сподобались і завітайте в наші насіннєві магазини, багато з них уже роблять осінні знижки на закупівлю насіння.

Завітайте до нас вчасно і земля вродить рясно!



Наша компанія є офіційним дистриб'ютором світових компаній-виробників засобів захисту рослин "BAYER" та "SYNGENTA".


З питань застосування та придбання препаратів, насіння та добрив, звертайтесь до консультаційного центру             ДП «Світ Насіння» за телефоном:


+380 352 420 400
+380 676 752 493
+380 508 868 733
+380 992 871 501
+380 736 798 801
+380 676 798 801
+380 676 798 802

Для гуртових покупців: office@mirsemyan.com.ua
Як захистити сад від шкідників навесні. Захист саду препаратами Syngenta
Цукровий буряк: від сівби – до збирання №2
Ази вирощування картоплі на присадибних ділянках від компанії "Сингента"